U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Bork Havn in Denemarken

Vakantie in Bork Havn in Denemarken

Onder aan het Ringkøbing Fjord ligt het plaatsje Bork Havn. Bork Havn is een klein, gezellig vissersplaatsje waar iedere dag verse vis kan worden gekocht. Ook is er een haven en een winkelstraat.

 

De geschiedenis van het plaatsje is echter anders. Er wordt gedacht dat Bork Havn een belangrijke plaats was, waar de Vikingen een haven hadden. Vandaar dat Bork Havn een Viking haven heeft waar de bezoekers 1000 jaar mee terug worden genomen in de tijd.

Duploland LEGOLAND Bork Havn Jutland Denemarken
Noordzee Aquarium Jutland Bork Havn Denemarken

Strand van Bork Havn in Denemarken

Bij Bork Havn is het water geschikt voor zwemmen en windsurfen.

 

Het water bij Bork Havn is redelijk ondiep. En het strand is kindvriendelijk.

 

Voor het windsurfen is speciaal een gebied gereserveerd. Auto's zijn niet toegestaan op het strand van Bork Havn.

Omgeving van Bork Havn in Denemarken

Bork Havn heeft veel natuur in een klein gebied. Het Ringkøbing Fjord, de duinen, de haven, de zee en Tipperne.

Tipperne is een vogelreservaat ten zuiden van Ringkøbing Fjord op het schiereiland Tipper. Naast dit alles zijn er in de omgeving van Bork Havn verschillende bossen en heidevlakten.

De Blåbjerg Klitplantage is een voorbeeld van zo'n gebied, met bos en heide. De plantage dankt zijn naam aan de hoogste duin in Denemarken, Det Blå Bjerg (de blauwe heuvel) 64 m. boven de zeespiegel.

Surfen Ringkøbing Fjord Bork Havn Jutland Denemarken

Activiteiten in Bork Havn in Denemarken

Dejbjerg Golfclub is 29 km. van Bork Havn. De golfbaan heeft 18-holes. Recentelijk is er een 6-holes Pay & Play baan toegevoegd.

 

Ringkøbing Fjord is één van de bekendste surfgebieden van Noord-Europa. Door het ondiepe water is het veilig en makkelijk om te (leren) surfen.

 

Bork Havn ligt vlak aan het Ringkøbing Fjord. Vanuit Bork Havn kan een fietsroute worden gevolgd rondom het Fjord. De omgeving van Bork Havn leent zich verder uitstekend voor andere fiets- of wandeltochten.

 

Voor de visser is Bork Havn een paradijs. Vissen vanaf de pier, op het strand, vanaf een viskotter op zee, vanuit de kustlijn. Het kan allemaal in Bork Havn.

 

Bezienswaardigheden in Bork Havn in Denemarken

Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn is een museum over de Vikingperiode. In het museum zijn Vikingschepen te bekijken, een Vikingboerderij en tentoonstellingen over Vikingen.

 

Lysstøberi

Het kleinste kaarsenfabriekje in Denemarken. Hier zijn verschillende soorten kaarsen te koop. En iedereen kan een eigen kaars maken.

 

Baboon City

Een indoor speeltuin voor kinderen met springkussens, glijbanen, ballen, legosteentjes en meer. Baboon City is ongeveer 68 km. van Bork Havn.

 

Vestkyst Akvariet

In het Vestkyst Akvariet in Hvide Sande, 31 km. van Bork Havn, kan de wereld onder water bekeken worden. De vissen en andere dieren die leven in het Fjord en/of de zee zijn hier te bekijken. En de durfal mag ze aanraken!

 

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund ligt ongeveer 60 km. van Bork Havn en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties. LEGOLAND is een complete LEGO wereld voor groot en klein.

 

Givskud Zoo

Op ongeveer 80 km. van Bork Havn ligt Givskud Zoo. Dit is een dierentuin met daarin apart een leeuwenpark. Daarnaast zijn er meer dan 1000 andere dieren uit de hele wereld. Givskud Zoo heeft een Safaripark. De route kan met eigen vervoer of met een safaribus incl. een gids worden afgelegd.

 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.