U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Middelfart in Denemarken

Vakantie in Middelfart in Denemarken

Het hele jaar door is er iets te doen in Middelfart. Het stadje is makkelijk te bereiken vanwege de centrale ligging. Treinen rijden van en naar de grote steden in Denemarken. Vliegveld Billund Airport is slechts 45 minuten rijden van Middelfart.

Oude straatlantaarn Middelfart Jutland Denemarken
Middelfart lillebælt haven Jutland Denemarken

Strand van Middelfart in Denemarken

Middelfart Marina is 6 km. van het centrum van Middelfart. Middelfart Marina heeft een kindvriendelijk zandstrand. Voor de allerkleinsten is er een speeltuin. Op het strand zijn activiteiten mogelijk zoals beachvolleybal. Het strand heeft daarnaast bankjes, tafels en een steiger.

 

Parkeergelegenheden zijn bij het strand aanwezig.

Omgeving van Middelfart in Denemarken

Kongebroskoven is een bos in de omgeving van Middelfart. Dit is echter slechts één van meerdere bossen in de omgeving van Middelfart.

 

Het landschap in de omgeving van Middelfart is lichtglooiend. Daarnaast zijn er mooie kustgebieden, havenplaatsjes en natuurgebieden.

 

In de omgeving van Middelfart zijn vele soorten vogels te bewonderen. In het Kongebroskoven bos is een dierenpark.

Vakwerkhuis Middelfart Jutland Denemarken

Activiteiten in Middelfart in Denemarken

In Middelfart bevindt zich golfclub Lillebælt. Het is een 18-holes Pay & Play baan. De golfbaan is voor iedereen toegankelijk. Er zijn trainingslocaties, binnen en buiten, en een professionele trainer. De golfbaan is het hele jaar open.

 

Vissen kan in één van de Put & Take-meren naar o.a. zeeforel of rivierforel.

 

Vissen kan ook langs de kust of in één van de kanaaltjes. Met een viskotter, een eigen boot of een gehuurde boot kan worden gevist op zee naar zeeforel.

 

Het lichtglooiende landschap met zijn bossen en natuurgebieden lenen zich uitstekend voor een fiets- of wandeltocht. Fietsen zijn te huur bij het toeristenbureau. Ook wandelroutes en kaarten zijn daar verkrijgbaar.

 

Middelfart heeft een zwembad met een apart kinderbad.

 

In Middelfart zijn twee tennisclubs die vrij toegankelijk zijn. In de omgeving van Middelfart is nog een derde tennisclub, Asperup 14 km. van Middelfart.

 

Bezienswaardigheden in Middelfart in Denemarken

Middelfart Museum

Het Middelfart museum heeft een permanente tentoonstelling over de bruggen over de kleine Belt. Ook is er een tentoonstelling over keukengerei en met name ovens. Naast deze permanente tentoonstelling zijn er tijdelijke tentoonstellingen in het Middelfart Museum.

 

Danmarks Keramik Museum- Grimmershus

Het Keramiek museum in Middelfart is het enige museum dat gespecialiseerd is in moderne keramische kunst. Internationale keramische kunst. En design Keramiek in Scandinavië.

 

Strib Automobilmuseum

In het Strib Automobilmuseum zijn diverse oldtimers te zien zoals Rolls Royce, Cadillac en Buick. Iedere autoliefhebber moet dit museum hebben gezien. Strib is 6 km. van Middelfart.

 

Henner Friisers Hus

Het Henner Friisers Hus uit 1580 is het oudste huis van Middelfart en is tevens een museum. Het museum heeft een uitgebreide collectie van hoeden en kostuums. De meeste hoeden zijn afkomstig van Emilie Schmidt. Zij doneerde haar collectie aan het museum in 1930. Daarnaast toont het museum kostuums van 1850 tot nu. Ook gala kleding, doopkledij en normale kleding worden getoond.

 

Hindsgavl Slot

De geschiedenis van Hindsgavl gaat terug tot de 12de eeuw. Hindsgavl Slot is omgeven door parken en bossen. Op de top van een steile heuvel zijn de ruïnes nog zichtbaar van het originele Slot. Het huidige Hindsgavl Slot is een restaurant en hotel. Het Slot en de tuinen zijn toegankelijk voor publiek.

 

Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby is een openluchtmuseum in Odense, 49 km. van Middelfart. Hier staan gebouwen uit heel Funen. Boerderijen, molens en smederijen tonen een Fuuns dorp uit 1850. In de zomermaanden is het dorp bewoond en worden oude ambachten getoond.

 

Givskud Zoo

Op ongeveer 51 km. van Middelfart ligt Givskud Zoo. Dit is een dierentuin met daarin apart een leeuwenpark. Daarnaast zijn er meer dan 1000 andere dieren uit de hele wereld. Givskud Zoo heeft een safaripark. De route kan met eigen vervoer of met een safaribus, incl. gids, worden afgelegd.  

 

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund ligt ongeveer 45 km. van Middelfart en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties. LEGOLAND is een complete LEGO wereld voor groot en klein.

 

Vissenbjerg Terrariet

Vissenbjerg Terrariet is ongeveer 34 km. van Middelfart. Het is het grootste terrarium van Scandinavië. In het terrarium zijn dieren te zien uit de hele wereld. Zoals kikkers, leguanen, padden, krokodillen en andere soorten reptielen. 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.