U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Skanderborg in Denemarken

Vakantie in Skanderborg in Denemarken

Skanderborg ligt direct aan de Skanderborg Sø (meer). De Skanderborg Sø is het zuidelijkste meer van het grote merengebied in Jutland.

 

Daarnaast ligt Skanderborg zeer centraal in het gebied. Grote attracties en steden zijn snel te bereiken. Dit maakt van Skanderborg een geschikte uitvalsbasis voor uitstapjes. Geniet van de natuur, maak dagtrips naar omliggende steden, gebieden of attracties.

Moesgård Museum Århus Skanderborg Jutland Denemarken
Skanderborg Sø Skanderborg Jutland Denemarken

Strand van Skanderborg Jutland in Denemarken

Ongeveer 28 km. van Skanderborg ligt Saksild Strand. Voor een dag op het strand is dit de ideale plek. Een breed zandstrand met een steiger waar vanaf gezwommen kan worden. Op het strand zijn allerlei activiteiten mogelijk zoals beachvolleybal.

 

Op 6 km. van Skanderborg ligt het Stilling Solbjerg Sø. Zwemmen is in dit meer, net als in de Skanderborg Sø, mogelijk. 

Omgeving van Skanderborg in Denemarken

De omgeving van Skanderborg bestaat uit bossen, meren, heide en akkers. In de omgeving van Skanderborg liggen ook een paar van de hoogste punten in Denemarken. De Himmelbjerget is de 'berg' van Denemarken. En ligt vlakbij Skanderborg. Het hoogste punt is echter Ejer Bavnehøj. Dit punt komt 170 m. boven de zeespiegel uit.

 

Het landschap bij Skanderborg is groen, maar bovenal afwisselend. Vlakke stukken worden afgewisseld met glooiingen en heuvels.

Moesgård Museum Århus Skanderborg Jutland Denemarken

Activiteiten in Skanderborg in Denemarken

De vissers kunnen hun hart ophalen bij het Skanderborg Sø. Op het hele meer kan en mag gevist worden. Er komen vele soorten voor in het meer waaronder bruine forel, witvis en paling.

 

De Skanderborg Golfclub ligt aan het Skanderborg meer. De golfbaan is hier en daar iets heuvelachtig. Sommige van de tee's liggen dicht bij het water.

 

Skanderborg is een ideale plaats om al fietsend te verkennen. Door de grote afwisseling in de natuur, heuvels en vlakke stukken, wordt de fietstocht een ware belevenis. Een fiets met versnellingen is hier aan te bevelen vanwege de vele heuvels en glooiingen in het gebied.

 

De wandelaars worden niet vergeten in Skanderborg. In de omgeving van Skanderborg ligt 63 km. aan wandelpaden en -routes. Iedereen kan zijn eigen route kiezen. En in zijn eigen tempo genieten van de omgeving en de natuur. 

 

In en om Skanderborg zijn ook andere activiteiten. Bowlen in het bowlingcentrum of tennissen in Ry, een plaatsje nabij Skanderborg. Daarnaast zijn er in Skanderborg kano's te huur. Een leuke en mooie manier om het Skanderborg meer te ontdekken.  

 

Skanderborg heeft vele restaurantjes, cafés en winkeltjes.

 

Bezienswaardigheden in Skanderborg in Denemarken

Givskud Zoo

Ongeveer 58 km. van Skanderborg is de Givskud Zoo. Dit is een dierentuin met daarin een leeuwenpark. Daarnaast zijn er meer dan 1000 dieren uit de hele wereld. Givskud Zoo heeft ook een safaripark. De route kan met eigen vervoer of met de safaribus, incl. een gids, worden afgelegd.

 

Århus

Århus ligt ongeveer 28 km. van Skanderborg. In Århus zijn vele bezienswaardigheden en attracties. Een paar van die attracties zijn:

- Den Gamle By. Dit is een nationaal openluchtmuseum van stadsgeschiedenis en cultuur. Het is het enige 3 sterren museum buiten Kopenhagen. Dit museum toont hoe het vroeger was om te wonen en te werken in een Deense marktstad. Kinderen kunnen spelletjes proberen en de volwassenen kunnen een biertje proberen in de bierkelder. Of geniet van een kopje koffie in de tea garden (theetuin).

- Moesgård Museum. In dit herenhuis/landhuis in de bossen ten zuiden van Århus is een permanente tentoonstelling. Hier wordt een collectie van exceptionele vondsten uit de prehistorie van Denemarken tentoongesteld. Onder de vondsten is de Grauballe man. Deze man stierf meer dan 2000 jaar geleden. En is 's werelds best bewaarde veenlijk. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten wapens die een gedetailleerd beeld geven van de oorlogvoering in Denemarken tijdens de IJzertijd.

- ARoS Aarhus Art Museum. Dit is het belangrijkste museum in Århus en tevens één van de grootste in Noord-Europa. Op de benedenverdieping zijn tentoonstellingen vanuit de hele wereld te zien. De bovenverdiepingen tonen de eigen collectie van het museum vanaf de 19de eeuw tot nu. Boven in het museum is een restaurant. Tevens is er een prachtig uitzicht over de stad en de baai.

- Tivoli Friheden in Århus is een amusementenpark voor het hele gezin. Er zijn optredens op het openlucht podium. Ga een stukje varen op het Tivoli meer. De achtbaan en andere spannende attracties samen met restaurants en cafés maken het amusementenpark compleet.

 

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund ligt ongeveer 74 km. van Skanderborg en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties. LEGOLAND is een complete LEGO wereld voor groot en klein.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.