U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Viborg in Denemarken

Vakantie in Viborg in Denemarken

Viborg, vroegere hoofdstad van Jutland, is de plaats waar de koningen van Denemarken werden gekroond. De regering was ook gezeteld in Viborg, net als de bisschopszetel.

 

Viborg is de plaats voor cultuur en geschiedenis tijdens de vakantie. Viborg is de plaats voor iedere vakantieganger. Van actief tot rustig, jong tot oud, cultuur of attractieparken. Viborg heeft het allemaal.

Kathedraal Viborg Jutland Denemarken
Jutlandrug bij Viborg Jutland Denemarken

Strand van Viborg in Denemarken

Viborg zelf heeft geen strand. In de omgeving van Viborg zijn wel enkele stranden.

 

Op 25 km. van Viborg ligt Virksund aan het Limfjord. Het strand van Virksund is breed en kindvriendelijk. Het strand heeft een steiger. En biedt goede mogelijkheden om te zwemmen. Virksund heeft een zandstrand.

 

21 km. van Viborg ligt Strandet. Hier is een smal, kindvriendelijk zandstrand met stenen.

14 km. van Viborg ligt Hjarbæk. Het water hier is redelijk ondiep, met een smal, kindvriendelijk strand.

Omgeving van Viborg in Denemarken

Viborg omschrijft zichzelf als het groene hart van Jutland. In zekere zin klopt dit ook wel. In en om Viborg is veel natuur. Bossen, heide, heuvels, rivierdalen en meren.

 

De omgeving van Viborg is vooral gevormd tijdens de laatste ijstijd. Rondom Viborg lopen vele wandelroutes dwars door de natuur. Niet alleen door de bossen, maar ook door heide en langs de meren.

Hald ruïne Viborg Jutland Denemarken

Activiteiten in Viborg in Denemarken

Het gebied rond Viborg is geschikt voor fietsers. De lokale toeristenbureau's hebben kaarten en routes incl. beschrijvingen van het gebied. Natuurlijk is het ook mogelijk om een eigen route te bepalen.

 

In de omgeving van Viborg zijn vele goede vislocaties te vinden. Zo lopen de rivieren Karup Å, Simested Å en Lerkenfeld Å in de omgeving van Viborg. Vooral forel wordt gevangen in deze rivieren. In de Gudenå kan soms zelfs een zalm aan de haak worden geslagen. Andere goede vislocaties zijn de Tange Sø, Skals Å, Nørreå, Tjele Langsø, Klejtrup Sø, Viborg-Søerne en Hald Sø.

 

De omgeving van Viborg nodigt uit tot wandelen. Er zijn dan ook vele wandelroutes. Deze routes gaan langs al het natuurschoon in de omgeving. Loop door heide en bossen, langs rivieren en meren.

 

De Viborg Golfclub heeft een zogenaamde Pay & Play baan, die voor iedereen toegankelijk is. De Pay & Play baan heeft een lengte van 9-holes. In totaal zijn er 27-holes op de baan.

 

Viborg biedt naast de buiten activiteiten verschillende indoor activiteiten. Bowl'in'Fun is een voorbeeld hiervan. Gezellig met het hele gezin bowlen en daarna genieten van het buffet.

 

Viborg heeft verschillende restaurants en cafés.

 

Viborg is de plaats om te gaan kanovaren of zeilen. Het Viborgmeer is uitermate geschikt voor zeilen. En de rivieren en beekjes in de omgeving voor het kanovaren.

 

Bezienswaardigheden in Viborg in Denemarken

Viborg-trein

Deze trein doet dienst als vervoermiddel voor rondleidingen. Zowel door de oude binnenstad als door de winkelstraten. Tijdens de rit wordt verteld over de geschiedenis van de stad.

 

Domkerk

Viborg heeft een Domkerk die gesticht is in de 12de eeuw. Door de jaren heen heeft deze echter wel wat schade opgelopen. Grote delen van de Domkerk zijn gedurende de eeuwen vervangen of herbouwd. De laatste aanbouw vond plaats in 1876.

 

Dollerup Bakker

In de heuvels van Dollerup borrelt het bronwater het hele jaar door naar boven. Dollerup ligt ongeveer 14 km. ten zuiden van Viborg.

 

Troldeslugten

Ongeveer 11 km. vanaf Viborg, bij de Hald Sø loopt de Troldeslugten (Trollenkloof). Dit is één van de wandelroutes in de omgeving van Viborg.

 

Vogels  

Tussen de plaatsen Randers en Viborg loopt de rivier de Nørreå. In het dal van deze rivier zijn zeer veel vogels te vinden.

 

Karup

Karup ligt ongeveer 26 km. van Viborg. Het is een oude stad, waar in de Middeleeuwen mensen naar toe kwamen om te genezen. De pelgrims dachten dat de Helligkilden (Heilige Bron) hen zou genezen. Deze bron ligt nu in een tuin vlak bij de kerk van Karup. Als herinnering aan de vele pelgrims is er een gedenksteen geplaatst bij de bron.

 

Kalkgrotten Daugbjerg

Deze grotten geven een beeld van de mijnwerkers. En van de omstandigheden waaronder ze hebben gewerkt. De grotten liggen ongeveer 60 m. diep. In de grotten kunnen de kinderen op schattenjacht. In het museum worden de gevonden voorwerpen tentoongesteld. De kalkgrotten Daugbjerg liggen ongeveer 19 km. van Viborg.

 

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund ligt ongeveer 92 km. van Viborg en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties. LEGOLAND is een complete LEGO wereld voor groot en klein.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.