U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Fåborg in Denemarken

Vakantie in Fåborg in Denemarken

Fåborg staat bekend als een handels- en zeevaartstad. Naast de oude huizen die het stadje nog heeft, staat de Vesterport. Een stadspoort uit de 15de eeuw. Fåborg heeft echter meer te bieden dan de Vesterport.

 

In Fåborg zijn verschillende bezienswaardigheden en activiteiten. Er zijn in Fåborg diverse galerieën, eetgelegenheden, musea en winkels. In de omgeving is mooie natuur met bossen, meren, parken en heuvels.

Vakwerkhuis Fåborg Funen en Langeland Denemarken
Straat Fåborg Funen en Langeland Denemarken

Strand van Fåborg in Denemarken

Klinten Strand is één van de stranden die geschikt is voor kinderen. Het strand heeft een speeltuin en een toilet. Klinten Strand heeft een zandstrand.

 

Sinebjerg Strand is uitermate geschikt voor windsurfers. Naast deze stranden zijn er nog andere stranden bij Fåborg. De andere stranden zijn vooral zandstranden met kiezels.

Omgeving van Fåborg in Denemarken

Wie op zoek is naar natuur vindt dit in Fåborg. In Fåborg en in de omgeving zelf zijn bossen, meren en parken.

Nabij Fåborg wordt het landschap iets heuvelachtiger zoals bij Svanninge Bakker.

 

In de bossen bij Fåborg staan hunebedden. Naast de bossen en meren heeft Fåborg verschillende stranden in de buurt.

Hvedholm Castle Fåborg Funen en Langeland Denemarken

Activiteiten in Fåborg in Denemarken

Vissen kan in Fåborg vanaf de kustlijn. Vis die vooral gevangen wordt zijn kabeljauw en forel. Vanuit Fåborg kan een vistocht worden gemaakt met een boot.

 

In de omgeving van Fåborg zijn enkele Put & Take-meren. Hier kan gevist worden naar rivierforel, paling en zeeforel.

 

Fåborg heeft een 18-holes golfbaan. Golfuitrusting is te huur bij de baan. Voor de beginners is iemand aanwezig om uitleg te geven. Bij de golfbaan zijn ook een restaurant en café aanwezig.

Even buiten Fåborg, in het plaatsje Ringe, is een Pay & Play-baan. Dit is een 9-holes baan. Golfuitrusting is te huur bij de baan. Er kan gespeeld worden zonder GVB.

 

Voor de wandelaar is Fåborg een waar paradijs. In 2008 is de Archipelago Trail geopend. Deze wandelroute heeft een lengte van 220 km. En is de langste wandelroute van Denemarken. De route gaat via Zuid-Funen naar Tåsinge, Langeland en tot slot Ærø. Delen van de route kunnen gelopen worden. De omgeving van Fåborg heeft voldoende mogelijkheden om een eigen route samen te stellen. En te genieten van de natuur.

 

De Fåborg tennisclub is voor iedereen toegankelijk. Bij het toeristenbureau kan een toegangskaart tot de tennisclub worden gekocht. Fåborg heeft daarnaast een Fritidscenter, vrijetijdscentrum. Hier kunnen verschillende sporten worden beoefend. Basketbal, voetbal, tafeltennis, zwemmen en midgetgolf zijn een paar voorbeelden.

 

Het zwembad in Fåborg heeft naast het normale bad een kinderbad, een babybad en een duikgedeelte. Daarnaast zijn er een sauna en een solarium aanwezig. Bij het zwembad is ook een restaurant.

 

Boten en kajaks zijn te huur in Fåborg. Er is een speciale haven vanwaar begonnen kan worden met kajakken. De haven heeft rechtstreeks toegang tot het Zuid-Fuunse eilandenrijk.

 

Bezienswaardigheden in Fåborg in Denemarken

Egeskov Slot

Ongeveer 21 km. van Fåborg ligt Kværndrup met het Egeskov Slot. Het kasteel is gebouwd in 1554. En is één van de best bewaarde renaissance kastelen in Europa. De muren van het kastelen hebben verborgen doorgangen. Naast toegang tot het kasteel is er ook toegang tot de tuinen. In het Veteran Car Museum bij het Egeskov Slot staan oude auto's en motoren. Daarnaast is er een tentoonstelling van oude landbouwwerktuigen. Er is voor ieder wat wils.

 

Fåborg Arrest, Jail Exhibition

Fåborg Arrest is de enige gevangenis in Denemarken die open is voor publiek. In de gevangenis is een tentoonstelling die de wijze van straffen laat zien van de Middeleeuwen tot nu. De nadruk ligt vooral op de cellen. Ook zijn er attributen aanwezig die gebruikt werden om te straffen.

 

Fåborg Museum

Met name schilderijen en beelden zijn te zien in dit museum. Het grootste deel van de aanwezige kunstwerken is gemaakt door kunstenaars afkomstig van Funen. Het museum is in 1910 ontworpen door Mads Rasmussen.

 

Museum Den Gamle Gaard

Museum de Oude Gaard laat de geschiedenis zien van Fåborg en Denemarken. In de tuin van het museum leeft de 18de eeuw weer helemaal op.

 

The Watchmen

Tijdens de zomermaanden lopen de stadswachten 's avonds door de stad. Zij zingen liederen, vertellen over Fåborg en geven een tour door Fåborg. Informatie over de aanvangsttijden en deelname aan de wandelingen is te krijgen bij het toeristenbureau.

 

Odense

Odense is de hoofdstad van Funen en ligt slechts 39 km. van Fåborg. In Odense is veel te doen. Breng een bezoek aan het huis van H.C. Andersen en de Odense Zoo. Het Fyns Kunstmuseum staat ook in Odense. Genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje uit.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.