U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Ebeltoft in Denemarken

Vakantie in Ebeltoft in Denemarken

Ebeltoft staat bekend om zijn smalle straatjes met kinderkopjes en vakwerkhuizen.

 

In het oude stadhuis, uit 1576, worden veel huwelijken voltrokken. De bruidsparen komen hier vanwege de romantische sfeer.

Ebeltoft heeft een goede mix tussen cultuur, historie en nieuw, modern. 

Stadhuis Ebeltoft Jutland Denemarken
Kalø nabij Ebeltoft Jutland Denemarken

Strand van Ebeltoft in Denemarken

De smalle, witte zandstranden samen met ondiep water, maken de stranden uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

 

Kindvriendelijke stranden zijn Dråby Strand, Boeslum Strand, Ahl Strand en Ebeltoft Vig.

 

De inhammen van Ebeltoft en Kalø worden omringd door mooie natuur. De inhammen worden vooral gebruikt door surfers, zeilers en duikers. 

Omgeving van Ebeltoft in Denemarken

Het landschap van Djursland, de regio van Denemarken waar Ebeltoft ligt, is uniek. In deze regio kan de complete natuur uit Denemarken worden bewonderd. Bloemen, bossen, platteland, heide en meren. Alles is er te zien.

 

In de omgeving van Ebeltoft zijn veel wandelpaden te vinden. Geniet in alle rust van de vele aspecten van de mooie natuur. Het landschap bij Ebeltoft is heuvelachtig met glooiingen. Mols Bjerge is één van de hoogste gebieden in Denemarken. En slechts 14 km. van Ebeltoft.

Fregatten Jylland Ebeltoft Jutland Denemarken

Activiteiten in Ebeltoft in Denemarken

Ebeltoft biedt vele mogelijkheden om te vissen. Vanaf de kust of op zee. Met een viskotter worden tochten georganiseerd om op zee te vissen.

 

Ook kan er gevist worden in één van de Put & Take-meren in de omgeving.

 

De Ebeltoft Golfclub biedt een mooi uitzicht over het Kattegat en Ebeltoft Vig. De golfbaan is aangelegd bij Mols Bjerge en is heuvelachtig. Een uitdaging voor iedere golfer. Ebeltoft Golfclub heeft een 18-holes baan.

 

In Ebeltoft zijn verschillende sportcentra. In deze sportcentra kunnen allerlei sporten worden beoefend. Aerobics, badminton, voetbal, fitness, zwemmen, volleybal en meer.

 

In Ebeltoft zijn verschillende restaurants. Van fastfood tot haute cuisine. Daarnaast zijn er verschillende cafés en terrasjes.

 

Bezienswaardigheden in Ebeltoft in Denemarken

Glasmuseet

Het glasmuseum in Ebeltoft. In het museum is een grote verzameling van moderne, internationale glaskunst. Jaarlijks zijn er verschillende tentoonstellingen in het museum.

 

Ebeltoft Museum

Het Ebeltoft Museum is een museum voor lokale cultuur en geschiedenis. Oorspronkelijk was het museum het oude stadhuis van Ebeltoft. Het oude stadhuis is nog steeds te bewonderen in het museum.

 

Fregatten Jylland

Fregat Jylland is een houten oorlogsschip. In 1860 is dit schip voor het eerst in gebruik genomen. Fregat Jylland is één van de grootste, houten, historische schepen ter wereld. Naast dit oorlogsschip ligt de Fyrskib XXI. Beide schepen zijn te bezichtigen.

 

Tivoli Friheden

Op slechts 53 km. van Ebeltoft ligt Århus, hoofdstad van Jutland. Århus biedt vele attracties en bezienswaardigheden. Onder andere pretpark Tivoli Friheden met attracties voor jong en oud.

 

Ree-park Ebeltoft Safari

Ongeveer 10 km. van Ebeltoft is Ree-park Ebeltoft Safari te vinden. Hier zijn allerlei diersoorten te bewonderen vanuit de hele wereld. In het park zijn de dieren, net als in de vrije natuur, verdeeld over de continenten.

 

Kattegatcentret

In het Kattegatcentret in Grenaa, 32 km. van Ebeltoft, zijn de dieren van de zee te bewonderen. In verschillende aquariums zitten kreeften, krabben, mossels en meer. Door een glazen tunnel in het aquarium zijn tropische haaien te bekijken. Het Kattegatcentret in Denemarken is zeker de moeite van een bezoek waard!

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.