U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Frederikshavn in Denemarken

Vakantie in Frederikshavn in Denemarken

Frederikshavn in Noord-Jutland ligt aan het Kattegat. Frederikshavn heeft een eigen jachthaven en een haven voor de veerboot. Vanuit Frederikshavn vertrekt o.a. een veerboot naar Oslo in Noorwegen.

 

In het oude stadsdeel Fiskerlyngen zijn straten aangelegd met kinderkopjes. En hebben de huizen rode daken. De restaurants in Frederikshavn serveren heerlijke verse vis.

 

Frederikshavn heeft een palmenstrand. En er kan heerlijk gewinkeld worden.

Vikingschip Frederikshavn Jutland Denemarken
Palmenstrand Frederikshavn Jutland Denemarken

Strand van Frederikshavn in Denemarken

Bij Frederikshavn ligt het beroemde palmenstrand van Denemarken. Het is het enige palmenstrand in Denemarken.

 

Daarnaast biedt het strand mogelijkheden voor een barbecue. En is er ruimte voor beachvolleybal.

Omgeving van Frederikshavn in Denemarken

Ten zuiden van Frederikshavn liggen heuvels. Deze zijn gevormd tijdens de laatste ijstijd. Het is mogelijk om de heuvels te beklimmen. Pikkerbakken ligt bijvoorbeeld 71 meter boven zeeniveau en maakt deel uit van een 3 km. lange klif langs de kust.

 

Nadat de Pikkerbakken is beklommen kan de tocht vervolgd worden via de Dronningestien. Vanaf deze natuurlijke loop is een mooi uitzicht over het Kattegat. En bij helder weer is het plaatsje Skagen zichtbaar.

Toren Frederikshavn Jutland Denemarken

Activiteiten in Frederikshavn in Denemarken

In en om Frederikshavn zijn verschillende mogelijkheden om te vissen. Vissen kan in de rivier Elling Å, langs de kust of op zee. Vissen die hier veel voorkomen zijn zeeforel, paling en kabeljauw.

 

Frederikshavn Golfclub heeft een 18-holes baan. Deze baan ligt in een park- en bosgebied. Bij de golfbaan is een kleedkamer aanwezig met douches en een pro-shop. De handicap mag max. 43 zijn.

 

In Frederikshavn kan op verschillende locaties gesport worden. Naast het sporten in de vrije natuur, is sporten in sportcentra mogelijk. In de centra is de mogelijkheid om te badmintonnen, basketballen, turnen, volleyballen, zwemmen, voetballen, fitnessen, aerobics en meer.

 

In Frederikshavn zijn diverse restaurants, cafés en winkels.

 

Bezienswaardigheden in Frederikshavn in Denemarken

Cloostårnet

Cloostårnet is een uitkijktoren die 160 m. boven de zeespiegel uitsteekt. Deze toren biedt uitzicht over het gebied Vendsyssel.

 

Bunkermuseet

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Frederikshavn door de Duitsers als vesting gebruikt. Hiervoor zijn toen meer dan 300 bunkers in en om de stad gebouwd. in één van de 24 bunkers in het noorden is een museum gevestigd.

 

Skagen

Op 44 km. van Frederikshavn ligt Skagen. Het meest noordelijke stadje van Denemarken. Het noordelijkste puntje van Skagen, Grenen, biedt een mooi uitzicht over het Kattegat en het Skaggerak. De twee zeeën komen daar samen. Bezoek in Skagen het kunstmuseum en, ten zuiden van Skagen, Den Tilsandede Kirke. Van deze kerk is alleen nog de toren te zien. De rest werd door een hevige zandstorm bedekt.

 

Veerboot

Vanuit Frederikshavn kan er, met de veerboot, naar Zweden worden gevaren. Of iets dichterbij naar Læsø. Voor een dagje uit is Læsø een ideale plaats. Ook vaart de veerboot naar Oslo in Noorwegen.  

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.