U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Roskilde in Denemarken

Vakantie in Roskilde in Denemarken

Roskilde is één van de oudste steden in Denemarken. En heeft veel historische en culturele bezienswaardigheden.

 

Daarnaast is Roskilde de plaats waar veel evenementen worden georganiseerd, het hele jaar door. Sinds 1971 wordt in Roskilde ieder jaar één van de grootste popfestivals van Europa gehouden, het Roskilde Festival.

Kathedraal Roskilde Seeland Denemarken
Roskilde Seeland Denemarken

Strand van Roskilde in Denemarken

Vigen Strandpark ligt ongeveer 11 km. ten noorden van Roskilde. Voor de lokale bevolking is dit het favoriete strand. Het is een zandstrand met steiger. Daarnaast zijn er groene weiden in de omgeving.

 

Op ongeveer 13 km. van Roskilde is het strand bij Borrevejle. Dit mooie strand bestaat voornamelijk uit gras en gravel.

Omgeving van Roskilde in Denemarken

De omgeving van Roskilde leent zich uitstekend voor een aangename fiets- of wandeltocht. Het grootste deel van de omgeving van Roskilde is open landschap. De natuurgebieden zijn vrij toegankelijk voor het publiek.

 

Roskilde ligt daarnaast aan het Roskilde Fjord. Hier kan worden gezeild. Roskilde is een plaats waar een actief buitenleven gecombineerd wordt met een mooie omgeving.

Roskilde Fjord landschap Seeland Denemarken

Activiteiten in Roskilde in Denemarken

Vissen kan op verschillende locaties in en bij Roskilde. Er kan o.a. gevist worden in het Roskilde Fjord.

 

In de omgeving van Roskilde zijn verscheidene Put & Take-meren. In Ørsted is een Put & Take-meer bij een Pay & Play golfbaan.

 

Roskilde heeft een eigen golfbaan. In de nabije omgeving zijn nog enkele andere golfbanen. De golfbaan in Roskilde is een 18-holes baan met Par 3. De golfbaan heeft een eigen restaurant en café.

 

In Roskilde is een skatepark aangelegd. Dit park is vrij toegankelijk voor alle skaters, skateboarders en bmx-rijders.

 

Roskilde heeft een Go-kart baan. Dit is de grootste kartbaan van Noord-Europa. Bij de baan is een restaurant en café.

 

In de omgeving van Roskilde zijn uitgebreide mogelijkheden om een fiets- of wandeltocht te maken door de natuur. Het lokale VVV-kantoor heeft hier meer informatie over.  

 

Zeilen kan op het Roskilde Fjord. Dit kan in een 'gewone' zeilboot. Of in een heus Vikingschip, gebouwd door het Vikingschip Museum.

 

Bezienswaardigheden in Roskilde in Denemarken

Roskilde Kathedraal

Deze kathedraal is gesticht in de 12de eeuw. De overleden koningen en koninginnen van Denemarken zijn hier begraven. Door de eeuwen heen is er gebouwd aan de kathedraal. Hierdoor bezit deze diverse bouwstijlen. In 1995 is deze kathedraal toegevoegd aan de wereld erfgoed lijst van UNESCO.

 

Vikingeskibsmuseet

Het Vikingschipmuseum toont schepen en boten uit de tijd van de Vikingen én de Middeleeuwen. In de hal van het museum worden tijdelijke tentoonstellingen getoond. Daarnaast kan er een film worden bekeken die laat zien hoe enkele van de schepen zijn opgegraven. Vanaf begin mei tot eind september zijn er verschillende activiteiten op het museumeiland. Zoals een archeologie workshop en een zeiltocht. Tijdens deze periode is het mogelijk om een kijkje te nemen op de scheepswerf. Hier worden schepen gerestaureerd of gebouwd.  

 

Roskilde Museum

In dit museum wordt de historie van het stadje Roskilde getoond. De geschiedenis van Roskilde wordt getoond vanaf het jaar 990 tot 1970.

 

Lejre Research Centre

Lejre Research Centre is een openluchtmuseum met huizen uit de steentijd, de ijzertijd en de Vikingtijd. Naast het bekijken van de huizen zijn er vele activiteiten. Maak vuur met een vuursteen. Of help bij het malen van bloem.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.