U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Billund in Denemarken

Vakantie in Billund in Denemarken

Billund is een plaats in Midden-Jutland. Ook is Billund waarschijnlijk één van de bekendste plaatsen in Denemarken

 

Bij Billund is het familiepark LEGOLAND gebouwd. Hier zijn vele attracties gemaakt van niets anders dan LEGOsteentjes. Billund is één van de weinige plaatsen die is opgebouwd rond een bedrijf; LEGO.

 

Billund heeft een eigen luchthaven. Daar vertrekkken lijnvluchten naar o.a. Amsterdam en Kopenhagen.

Kasteel LEGOLAND Billund Jutland Denemarken
Bloementuin Århus Jutland Denemarken

Omgeving van Billund in Denemarken

In de omgeving van Billund liggen tal van kleine plaatsjes. Verder zijn er in de omgeving van Billund enkele aparte parken. Zoals een sculptuur park of een fuchsia tuin. Ten noordoosten van Billund, ongeveer 55 km., liggen de hoogste punten van Denemarken. De Ejer Bavnehøj en Yding Skovhøj.

 

Midden-Jutland bestond vroeger vooral uit loofbomen. Na de houtkap en industrialisatie is dit voor een groot deel verdwenen. De omgeving bestaat nu vooral uit heidevelden met hier en daar bossen.

Activiteiten in Billund in Denemarken

Billund Bad is een zwembad in Billund met een 64 meter lange glijbaan, de Black Hole. Verder zijn er duikplanken en 3 verschillenden zwembaden o.a. een babybad en kinderbad. Het zwembad beschikt over een wellnesscenter met o.a. een Turks bad en sauna.

 

In de omgeving van Billund zijn verschillende golfbanen. De golfbaan van Gyttegård Golfclub is 6 km. van Billund. Gyttegård heeft een 18-holes Pay & Play baan met Par 3. Daarnaast heeft de golfbaan een eigen restaurant.

 

Billund heeft verschillende boetiekjes. Hier geldt, voor ieder wat wils!

 

In de omgeving van Billund zijn diverse Put & Take-meren. Vester Mølle ligt 31 km. van Billund. En heeft 3 verschillende meren. Vooral forellen zwemmen in de meren.

 

Bezienswaardigheden in Billund in Denemarken

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties, voor jong en oud. Ga op ontdekkingsreis in Amerika en loop tussen de cowboys en indianen. Maak een tocht met de draak door het kasteel. Breng een bezoek aan Adventure Land met zijn bergen en wilde Jungle Racers. Daarnaast heeft LEGOLAND nog een verkeersschool waar de kinderen hun rijbewijs kunnen halen. De wereld in het klein, Miniland met havens, huizen, kastelen en beroemde gebouwen. LEGOLAND Billund is een complete LEGO wereld voor alle leeftijden.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.