U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Ã…rhus in Denemarken

Vakantie in Ã…rhus in Denemarken

Århus is een groeiende stad. Met een inwonersaantal van meer dan 300.000 is Århus de tweede stad van Denemarken. Århus is met meer dan 40.000 studenten tevens één van de jongste plaatsen in Denemarken. Århus is gesticht in de 8ste eeuw door de Vikingen. Dit is duidelijk terug te zien in deze stad in Denemarken.

 

Het verleden van de stad wordt in Århus in leven gehouden. De oude stadskwartieren hebben een zeer aangename sfeer. En zijn het bruisende deel van Århus. In de stad zelf zijn vele winkels, cafés en restaurants.

Straat in Ã…rhus Jutland Denemarken
Baai van Ã…rhus Jutland Denemarken

Strand van Ã…rhus in Denemarken

Ten noorden en ten zuiden van Århus zijn stranden te vinden. De stranden zijn typisch voor de Jutse oostkust. De stranden liggen dicht bij de bossen en dicht bij Århus zelf.

 

Het strand is makkelijk te bereiken. En het water is op veel plaatsen kalm. Perfect voor gezinnen met jonge kinderen.

Omgeving van Ã…rhus in Denemarken

Århus heeft een grote verscheidenheid aan natuur in de omgeving. Er zijn meren, bossen en velden, maar ook parken. Botanische tuinen en een park met herten iets ten zuiden van Århus.

 

Marselisborgskovene is een prachtig bosgebied op een lichtglooiend terrein. Ook zijn er in Århus verschillende jachthavens te vinden. 

Den Gamle By Ã…rhus Jutland Denemarken

Activiteiten in Århus in Denemarken

In Århus zijn vele dingen te doen en zeer veel bezienswaardigheden. Århus is makkelijk lopend te ontdekken. Er zijn veel wandelpaden, smalle straatjes, pleinen en autovrije zones.

 

Århus is een ideale fietsstad. Er zijn veel fietspaden. De afstanden zijn relatief kort. Drukke plekken worden afgewisseld met stukken natuur. En het landschap is redelijk vlak. Tegen een geringe borg kan gratis gebruik worden gemaakt van de stadsfietsen van Århus, de zogenaamde Bycycler.

 

In Århus en omgeving zijn verschillende plekken om te vissen. Dit kan in riviertjes in de omgeving of op zee bij Århus. Ook zijn er bootjes te huur.

 

Vissen kan ook in één van de Put & Take meren in de omgeving van Århus.

 

In en om Århus zijn verschillende golfbanen te vinden. 

 

Århus heeft verschillende sportcentra en zwembaden. Niet alleen in Århus zelf, maar ook in de nabije omgeving zijn deze centra te vinden. Århus heeft daarnaast ook een bowlingcentrum. En is er een Wellness centrum om heerlijk te ontspannen.

 

Bezienswaardigheden in Århus in Denemarken

Den Gamle By

Den Gamle By, de oude stad, is een nationaal openluchtmuseum van stadsgeschiedenis en cultuur. Het is het enige 3 sterren museum buiten Kopenhagen. Dit openluchtmuseum toont hoe het vroeger was om te wonen en te werken in een Deense marktstad. Er kan een kijkje in de keuken worden genomen. Spelletjes voor kinderen, neem een biertje in de bierkelder of een kopje koffie in de tea garden (theetuin).

 

Moesgård Museum

In dit herenhuis/landhuis in de bossen ten zuiden van Århus wordt een permanente tentoonstelling getoond. Hier wordt een collectie van exceptionele vondsten uit de prehistorie van Denemarken tentoongesteld. Onder de vondsten die tentoongesteld worden is de Grauballe man. Deze man stierf meer dan 2000 jaar geleden en is 's werelds best bewaarde veenlijk. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten wapens die een gedetailleerd beeld geven van de oorlogvoering in Denemarken tijdens de IJzertijd.

 

ARoS Aarhus Art Museum

Dit is het belangrijkste museum in Århus en tevens één van de grootste in Noord Europa. op de benedenverdieping zijn tentoonstellingen vanuit de hele wereld te zien. De bovenverdiepingen tonen de eigen collectie van het museum vanaf de 19de eeuw tot nu. Boven in het museum is een restaurant en is tevens een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Op de begane grond, straatniveau, is een café en een winkel die vrij toegankelijk is.

 

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden in Århus is een amusementspark voor het hele gezin. Er zijn optredens op het openlucht podium van bijvoorbeeld Pjerrot de Clown. Varen kan op het Tivoli meer. En voor de waaghalzen is er een achtbaan. In het park kan rustig genoten worden van de bloemen en bomen. In het amusementspark zijn een restaurant en cafés aanwezig in o.a. de tuinen.

 

Århus

Naast de bovengenoemde musea en pretparken heeft Århus ook nog enkele andere musea.

Het Århus Stadsmuseum;

Het Vrouwenmuseum in Denemarken;

Het Nationale Wetenschaps- en Medicijnmuseum;

Het Nationaal Historisch Museum; 

Het Bezettingsmuseum in Århus;

Århus Kunstgebouw

 

Risskov

Op ongeveer 7 km. van Århus ligt Risskov. Het bosgebied nabij Risskov stamt nog uit de Middeleeuwen.

 

Mols Bjerge

Mols Bjerge ligt ongeveer 43 km. vanaf Århus. En is een beschermd natuurgebied in Denemarken. Wandelen kan in het natuurgebied. Er zijn vele wandelpaden door het hele gebied heen. In dit natuurgebied liggen ook de Ejer Bavnehøj en Trehøje. Deze heuvels, 137 en 127 m. hoog, bieden een mooi uitzicht over Kalø Vig, Ebeltoft Vig en het Kattegat.

 

Kalø Slotsruin

Het kasteel van Kalø werd gebouwd in 1313 door de Deense Koning Erik Menved. Oorspronkelijk lag het op een eiland. Nu is het een schiereiland. Het is één van de forten die gebouwd is om de mensen te beschermen tegen buitenlandse invallers. De Koning van Zweden werd hier in 1519 gevangen gehouden. Kalø Slotsruin ligt ongeveer 31 km. van Århus.

 

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund ligt ongeveer 99 km. van Århus en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties. LEGOLAND is een complete LEGO wereld voor groot en klein.

 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.