U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Skagen in Denemarken

Vakantie in Skagen in Denemarken

Skagen is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. De zeeën van het Kattegat en Skaggerak komen er samen. Naast de natuur en het strand, heeft het stadje een gezellige sfeer. Skagen is de plek in Denemarken met de meeste zonuren!

 

Kunstenaars komen naar Skagen voor de bijzondere lichtinval.

Het kustplaatsje Skagen zou zijn gesticht in de 13de eeuw. In de eerste eeuwen was Skagen vooral een vissersplaats. Gedurende de 19de eeuw werd Skagen echter ontdekt door schilders, schrijvers en dichters. De typische huizen uit de 19de eeuw zijn vlak aan zee gebouwd. Het zijn vrijstaande huizen, met okergele muren en een rood dak. Soms is het huis afgewerkt met hout. Deze huizen zijn te zien in de oude stadsdistricten. Naast deze historische gebouwen zijn er vele andere bezienswaardigheden in Skagen, het noordelijkste punt van Denemarken.

Strand bij Skagen Jutland Denemarken
Uitzicht op Grenen Skagen Jutland Denemarken

Strand van Skagen in Denemarken

Het lange strand van Skagen, 65 km., ligt dicht bij Skagen zelf. Het is een zandstrand en geschikt voor de hele familie. Het strand is autovrij. Er zijn vele duinen en het strand heeft een blauwe vlag.

 

Een leuk herkenningspunt op het strand is het vuurbaken. Het is een reconstructie van het eerste vuurbaken van Denemarken. Jaarlijks wordt er hier een groot vuur aangestoken op midzomeravond. Dit vuurbaken, Vippefyret, staat op Fyrbakken. Een duin bij het strand.

Omgeving van Skagen in Denemarken

Skagen ligt nabij het punt waar het Skaggerak en het Kattegat samenkomen. Dit is goed te zien vanaf Grenen. Grenen is het meest noordelijke puntje van Jutland in Denemarken.

 

Ten zuiden van Skagen ligt de Skagen Klitplantage. Dit is een zeer gevarieerd natuurgebied: bossen, stuifduinen, vogels.

 

In Skagen zijn veel 'gele' huizen te zien. De huizen worden ieder jaar tijdens pinksteren gewassen met een mix van witsel en oker. Deze oker werd vroeger gekocht en verkocht door de lokale kruideniers. Tijdens een bepaald jaar kreeg één van de kruideniers, per ongeluk, Franse gouden oker. Deze oker geeft een diep gele kleur. De term Skagen's geel vindt zijn oorsprong in die fout.

Visrestaurant Skagen Jutland Denemarken

Activiteiten in Skagen in Denemarken

Skagen is een oude vissersplaats en één van de activiteiten is dan ook vissen. Er worden tochten georganiseerd met kotters om te zeevissen. Kustvissen of vissen vanaf de pier is hier goed mogelijk.

 

Mensen die in het bezit zijn van een duikerscertificaat kunnen met de plaatselijke duikclub zeeduiken.

 

Het strand bij Skagen is ideaal om te zonnebaden of om een frisse duik te nemen in zee. Ook activiteiten zoals wandelen, fietsen, vliegeren en paardrijden zijn mogelijk. Naast allerlei andere strand- en wateractiviteiten.

 

In Skagen zijn veel restaurants waar uiteraard heerlijke verse vis wordt geserveerd. En in de plaatselijke brouwerij Skagen Bryghus worden rondleidingen gegeven.

 

Skagen heeft een eigen bowlingbaan en midgetgolfbaan. Leuk voor het hele gezin of met vrienden.

 

Hvide Klit golfclub in Bunken, nabij Ålbæk, heeft een 18-holes baan en een 6-holes baan met Par 3. Bunken is ongeveer 19 km. van Skagen.


Bezienswaardigheden in Skagen in Denemarken

Den Tilsandede Kirke

Deze kerk ligt slechts enkele kilometers ten zuiden van Skagen. Echter, van deze kerk is alleen nog de toren zichtbaar. Tijdens sterke zandstormen in 1775 kwam de kerk onder het zand te liggen en bleef alleen de toren zichtbaar.

 

Farm Fun

Deze kinderboerderij met speelpark ligt ongeveer 21 km. ten zuiden van Skagen in Ålbæk. Er zijn veel verschillende dieren, van biggen tot kangoeroes. Daarnaast kunnen de kinderen in het speelpark schommelen of springen op een springkussen.

 

Arendreservaat

In het Arendreservaat in Tuen, 29 km. van Skagen en ten westen van Ålbæk, kunnen tijdens het zomerseizoen van dichtbij roofvogels worden bewonderd. Bijvoorbeeld zeearenden, jachtvalken of koningsarenden.

 

Skagen By- og Egnsmuseum

Dit is een interessant, historisch, cultureel openluchtmuseum. Hier is o.a. te zien hoe er vroeger werd gevist. Daarnaast zijn er scheepswrakken en een tentoonstelling over reddingsdiensten en het dagelijks leven van de lokale bewoners.

 

Sandormen

De Sandormen rijdt langs de kust naar het puntje van Grenen. Tijdens de rit is duidelijk de verandering en diversiteit van de natuur te zien. De trip start op de parkeerplaats bij Grenen.

  Copyright 2017 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.