U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Blåvand in Denemarken

Vakantie in Blåvand in Denemarken

Blåvand in West-Denemarken is een echt strandplaatsje met winkeltjes en boetiekjes. Er zijn kledingwinkels, schoenwinkels, juweliers en galerieën. De winkels zijn bijna het hele jaar door open. In Blåvand zijn veel cafés en restaurants.

Blåvand strand Jutland Denemarken
Fanø nabij Blåvand Jutland Denemarken

Strand van Blåvand in Denemarken

Het brede, witte strand bij Blåvand is zeer kindvriendelijk. Het perfecte strand voor iemand die wil genieten van de zon en de zee. Naast het strand heeft Blåvand een uitgestrekt duinengebied.

Voor geoefende surfers is er de mogelijkheid om te surfen. Op het strand zijn ook de resten te bekijken van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Het strand ten zuiden van de vuurtoren, Blåvands Fyr, is rustiger vergeleken met het strand aan de noordzijde. Dit komt doordat het zuidelijk deel redelijk beschut is.

Omgeving van Blåvand in Denemarken

Blåvand ligt tussen verschillende natuurgebieden. Naast heide, bossen, witte zandstranden en de zee, ligt Blåvand nabij Filsø. Dit was ooit één van de grootste meren in Denemarken. Nu is het een vogelreservaat van 150 hectare groot. Het landschap bij Blåvand is licht glooiend.

 

In de omgeving van Blåvand ligt een beschermd schiereiland, Skallingen. Op Skallingen vinden veel trekvogels hun voedsel of rusten zij. Het is één van de mooiste natuurgebieden in Denemarken. Skallingen heeft uitzicht over Fanø en Esbjerg.

Windsurfen in Blåvand Jutland Denemarken

Activiteiten in Blåvand in Denemarken

In Blåvand is van alles te doen. Naast het strand is er in de omgeving van Blåvand een netwerk van fietspaden. Blåvand is, mede door het landschap, aantrekkelijk voor wandelaars. Wandel door de bossen of langs het strand. Fiets- en wandelroutes worden aangegeven langs de paden.

In Blåvand zelf zijn veel winkels en restaurantjes.

 

Bezienswaardigheden in Blåvand in Denemarken

Ribe Vikingmuseum

Op ongeveer 68 km. ten zuidoosten van Blåvand ligt Ribe. Het Ribe Vikingmuseum in Denemarken is een museum over de Vikingtijd en de Middeleeuwen in Denemarken.

 

Esbjerg Kunstmuseum

39 km. van Blåvand ligt Esbjerg. Het Esbjerg kunstmuseum toont Deense kunst van circa 1910 tot nu.

 

Blåvandshuk Egnsmuseum

Dit museum toont de meubels en gereedschappen uit een boerenhuis in Denemarken. Daarnaast is er een tentoonstelling over het vluchtelingenleger van de Tweede Wereldoorlog.

 

Horns Rev

Het Hoorns Rif ligt ongeveer 2 km. vanaf Blåvand. Dit vormt de basis voor het grootste windmolenpark in Denemarken en de wereld. Bij de vuurtoren van Blåvand, Blåvandshuk Fyr, is een windmolententoonstelling.

 

Oksbøl

De Aal kirke in Oksbøl ligt ongeveer 16 km. van Blåvand. De kerk dateert uit 1100 en is vooral bekend door de kalksteenschilderijen.

 

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund ligt ongeveer 80 km. van Blåvand en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties. LEGOLAND is een complete LEGO wereld voor groot en klein.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.