U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Blokhus in Denemarken

Vakantie in Blokhus in Denemarken

Blokhus is een voormalig vissersdorp. Nu is het echter een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers over de hele wereld.

 

Blokhus heeft lange zandstranden, restaurants, cafés, terrasjes en winkels. Deze zijn vooral te vinden rond het plein in Blokhus.

 

Het zandstrand in Blokhus is één van de meest populaire zandstranden in Denemarken.

Fårup Sommerland Jutland Denemarken
Auto op strand Blokhus Jutland Denemarken

Strand van Blokhus in Denemarken

Het strand van Blokhus in Denemarken is één van de beste stranden in heel Scandinavië. Breed, wit en met duinen.

 

Er zijn veel activiteiten mogelijk zoals zwemmen, paardrijden, vissen en surfen. En als het goed gewaaid heeft, een echte storm, dan kan er barnsteen gevonden worden op het strand.

 

Op het strand zijn auto's toegestaan. Het strand heeft de blauwe vlag toegekend gekregen.

Omgeving van Blokhus in Denemarken

De omgeving van Blokhus bestaat voor een groot deel uit bos, heide en duinlandschap. Ten noorden van Blokhus is de Blokhus Klitplantage. Een deel van het bos is aangewezen als bos voor honden.

 

In de nabije omgeving van Blokhus zijn echter meer natuurlandschappen te vinden.

Bogeskov bos Jutland Denemarken

Activiteiten in Blokhus in Denemarken

In Blokhus zijn verschillende activiteiten mogelijk. Zwemmen in de zee. Zonnebaden op het strand en andere strandactiviteiten. Ook is er een subtropisch zwembad met kinderbaden, glijbanen, bubbelbaden en een zwembad. Voor als het weer iets minder is.

 

Bij Blokhus is het mogelijk om te windsurfen. Dit deel van Denemarken is daar uitermate geschikt voor vanwege de golven en de wind.

 

De omgeving van Blokhus is ideaal voor het maken van wandeltochten. Tevens zijn er paarden te huur voor een paardrijtocht.

 

Golfen kan bij Blokhus Klit Golf Center of één van de andere golfbanen in de omgeving.

 

Vanaf de kust is het mogelijk om te kustvissen. Er kan gevist worden in het Nols Sø-meer.

 

Vissen kan ook in één van de Put & Take meren.

 

Op het strand staan vaak vissers hun vis te verkopen. En in Fjerritslev, 36 km. van Blokhus is wekelijks een markt. Hier is verse vis, groente, fruit en vlees te koop.


Bezienswaardigheden in Blokhus in Denemarken

Jetsmark Kirke

Jetsmark Kirke ligt ongeveer 9 km. van Blokhus. Deze kerk in Denemarken is gebouwd in 1474. De kerk heeft verschillende fresco's. Na enkele jaren restaureren worden de fresco's weer getoond in al hun schoonheid.

 

Store Vildmose

Store Vildmose ligt 16 km. van Blokhus. Ooit was dit 6500 hectare grote gebied, het grootste onbebouwde stuk grond in Denemarken. In de jaren 70 van de 19de eeuw is begonnen met het bewerken van het land. Vandaag de dag wisselt landbouwgrond zich af met ongerepte natuur.  

 

Anne Just Tuin

De Tuin van Anne Just is zeker een bezoek waard. Het ligt 2 km. bij Blokhus vandaan, bij Hune. Naast de enorme tuin zijn er wisselende tentoonstellingen, een wintertuin en een café. Naast het bezichtigen van de tuin kunnen er planten, schilderijen en aardewerk worden gekocht.

 

Børglum

Børglum ligt op ongeveer 29 km. van Blokhus in Denemarken. Hier staat een oud monikkenklooster uit 1180. Er zijn diverse tentoonstellingen. Nabij het klooster is een park.

 

Rubjerg Knude Fyr

Vuurtoren gebouwd in 1900. Voor een groot deel begraven in het zand. De vuurtoren werkt niet meer sinds 1968. In de toekomst zal de vuurtoren volledig begraven zijn onder het zand. De vuurtoren is ongeveer 34 km. vanaf Blokhus.

 

Nordsømuseet

Het Nordsømuseet, Noordzeemuseum, in Hirtshals is ongeveer 55 km. van Blokhus. Het museum heeft het grootste zoutwater aquarium in Denemarken en Europa. In het aquarium leven meer dan 60 verschillende vissoorten. Allemaal afkomstig uit de Noordzee.

 

Fårup Sommerland

Attractiepark Fårup Sommerland is 6 km. van Blokhus. Er zijn attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. Fårup Sommerland heeft verder een aquapark met veel glijbanen en verschillende zwembaden.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.