U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Løkken in Denemarken

Vakantie in Løkken in Denemarken

Løkken is een kustplaatsje. De stranden zijn wit en de vis is vers. Het strand van Løkken behoort tot de topstranden in Noord-Europa. Løkken is dan ook een populaire vakantiebestemming.

 

Verder afdwalend van de hoofdwegen door Løkken is een andere charmante kant van de stad te zien. Oude, kleine huisjes, het is haast een sprookje van H.C. Andersen.

vakantiewoning in Løkken Jutland Denemarken
Strand Løkken Jutland Denemarken

Strand van Løkken in Denemarken

Het strand van Løkken is 10 km. lang. Het is een breed, wit zandstrand met duinen. Het strand heeft de blauwe vlag gekregen.

Het strand is makkelijk te bereiken voor gehandicapten en is ideaal voor kinderen.

 

Tijdens de Deense zomervakantie is er iedere woensdag voor de kinderen een zandkastelencompetitie. Voor ieder kind is er een prijsje.

 

Op sommige delen van het strand zijn auto's toegestaan.

 

 

Omgeving van Løkken in Denemarken

Løkken ligt in het noordwesten van Jutland. Het ligt direct aan zee en heeft brede, witte zandstranden. Verder zijn er weilanden, heide, bosgebieden en duinlandschap. Iets ten zuiden van Løkken is de omgeving lichtglooiend.

 

Ten noorden van Løkken ligt Lønstrup Klint. Hier is duidelijk te zien welke invloed het stuifzand op de omgeving heeft. De stuifduin bij Rubjerg Knude is hoger dan de vuurtoren zelf is. Het uitzichtpunt Guldagerhøj geeft een perfect uitzicht over de Jammerbugt.

Jammerbugt Løkken Denemarken

Activiteiten in Løkken in Denemarken
In Løkken zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Er zijn verschillende mogelijkheden om te vissen. Vanaf de kustlijn of in een Put & Take meer.

 

Golfen kan bij Løkken Golfclub. Hier is een 18-holes baan, op relatief vlak land, met water hazzards en bossen. Ongeacht de golfhandicap een mooie baan. Het clubhuis heeft eigen douches en kleedkamers. Er is een café en een pro-shop.

 

Løkken heeft veel winkels. Kledingzaken, schoenenwinkels, sportwinkels, enz. Daarnaast heeft Løkken diverse restaurants en cafés.

 

In Løkken is een spelcentrum en een sportcentrum. In het spelcentrum is er de mogelijkheid tot poolen, paintball, bowlen, dansen en meer.

In het sportcentrum is een grote verscheidenheid aan sporten mogelijk. Tafeltennis, zwemmen, basketbal, voetbal, fitness, badminton, volleybal, enz.

 

Vlak bij Løkken is een aquapark met zwembaden. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die nog niet in zee kunnen zwemmen.

 

In Løkken kan men paardrijden langs het strand. De lokale manege organiseert ritten door de omgeving en over het strand. Deze tochten duren ongeveer 1 tot 1.5 uur.

 

De omgeving van Løkken is ideaal voor paragliden en vliegeren. Er is in Løkken een speciaalzaak die o.a. vliegers verkoopt.

 

Bezienswaardigheden in Løkken in Denemarken

Bunkers uit de Tweede Wereldoorlog

Op het strand van Løkken in Denemarken zijn bunkers te zien uit de Tweede Wereldoorlog. Deze zijn zichtbaar geworden door de zee die de duinen wegspoelt. Vandaag de dag doen de bunkers vooral dienst als winscherm tegen de westenwind op het strand van Løkken. De bunkers kunnen beklommen worden.

 

Strandhutjes

Gedurende de zomer zijn er ongeveer 500 strandhutjes van privé-eigenaren op het strand. Dit is het zogeheten witte dorp in Denemarken.

 

Museum voor kustvisserij

Visser is voor Løkken, sinds het begin, een belangrijk beroep geweest. Nu zijn er echter niet veel vissers meer in Løkken. Van oudsher trekken de vissers hun boot op het strand bij terugkeer in Løkken. Een bijzonder tafereel dat veel toeristen trekt.

Het reddingsgebouw van Løkken doet nu dienst als museum voor kustvisserij in Denemarken.

 

Galerijen

In Løkken en in de omgeving zijn verscheidene galerijen en kunstwinkeltjes.

 

Family Farm Fun Park

Op ongeveer 6 km. van Løkken ligt het Family Farm Fun Park. Een kinderboerderij waar o.a. tamme huisdieren gevoerd kunnen worden. Kinderen kunnen ponyrijden, spelen en waterfietsen. Er is een gezellige picknickplaats.

 

Børglum

Børglum ligt op ongeveer 8.5 km. van Løkken. Hier staat een oud monikkenklooster uit 1180. Er zijn diverse tentoonstellingen. Nabij het klooster is een park.

 

Rubjerg Knude Fyr

Vuurtoren gebouwd in 1900. Voor een groot deel begraven in het zand. De vuurtoren werkt niet meer sinds 1968. In de toekomst zal de vuurtoren volledig begraven zijn onder het zand. Rubjerg Knude Fyr is ongeveer 15 km. van Løkken.

 

Nordsømuseet

Het Nordsømuseet, Noordzeemuseum, in Hirtshals is ongeveer 34 km. van Løkken. Het museum heeft het grootste zoutwater aquarium in Denemarken en Europa. In het aquarium leven meer dan 60 verschillende vissoorten, allemaal afkomstig uit de Noordzee.

 

Fårup Sommerland

Attractiepark Fårup Sommerland is 15 km. van Løkken. Er zijn attracties die geschikt zijn voor de hele familie. Fårup Sommerland heeft verder een aquapark met veel glijbanen en verschillende zwembaden.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.