U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding

Vakantiehuizen Denemarken

Vakantiehuis d2171 D2171
Skåstrup Strand
Funen, Langeland
0 personen
Contact

Visvakantie regio Funen en Langeland Denemarken

Funen Denemarken

De wateren rond Funen zijn optimaal om te vissen. Er is daar hard gewerkt aan een goede visstand en daardoor ligt de ene verrassende forellenstek naast de andere. Het hele jaar door kan er gevist worden, maar voor- en najaar zijn wel hoogtijdagen voor Funen.

 

Zelfs in de winter kan er volop gevist worden. De wintertijd zorgt voor een heel bijzondere 'visdimensie', vissen in de zomer in dit gebied vormt echter een hoofdstuk apart. De vliegvisserij wordt dan veel beoefend. Ook zwemt er dan veel platvis en kabeljauw langs de kust van Funen. Met een kotter kan naar de Grote Belt, Kleine Belt en Langelandsbelt gevaren worden voor een paar uurtjes zeevissen op bijvoorbeeld kabeljauw, platvis, geep en in het seizoen ook op haring.

 

Op Funen zijn her en der beken met forel te vinden, maar er zijn eveneens mogelijkheden om op snoek, voorn en baars te vissen.

Vissen in Denemarken

Vissen in Denemarken

Langeland Denemarken

Het diepe water van de Langelandbelt en de ongeveer 140 km lange kustlijn maken Langeland een perfecte plek voor zoutwatervissen. Langeland ligt tussen het zoute water van de Kattegat en het minder zoute water van de Baltische zee. Dit is een ideale omgeving voor verscheidene soorten vis en biedt tevens veel mogelijkheden voor de visser. Het eiland heeft naast de natuurlijke riveren en meren ook vele Put & Take-meren, gevuld met forel.

 

Het vissen op Langeland kan men grofweg verdelen in 2 categorieën: Diepzee vissen en kustvissen.

 

Er wordt vooral aan diepzeevissen gedaan voor het vangen van kabeljauw en platvis. Dit gebeurt vanuit zowel kleine als grote boten en vindt vooral plaats in de Langelandsbelt. Door de sterk variërende diepgang van Langelandsbelt is het mogelijk om het hele jaar door kabeljauw en platvis te vangen.

 

Kustvissen is onderverdeeld in 2 subgroepen. De meer rondtrekkende visser naar zeeforel met spinners of vliegen en de meer stekvaste vissers naar kabeljauw en platvis. Dit laatste gebeurt meestal vanaf een specifiek punt, uitkijkend op Langelandsbelt. 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.