U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding

Vakantiehuizen Denemarken

Vakantiehuis e5044 E5044
Fjellerup Strand
Oost Jutland midden
0 personen
vanaf: €1290 *
Vakantiehuis c4062 C4062
Tange Sø
Midden Jutland
0 personen
vanaf: €649 *
* vanaf prijs, per woning, per week
Contact

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw naam een e-mailadres in en blijf zo op de hoogte van de laatste aanbiedingen!
Naam:
E-mail:
 

Visvakantie regio Jutland Denemarken

Noord Jutland in Denemarken

Het gebied op zee tussen Hanstholm, Hirtshals en Skagen (het Gele Rif) in Denemarken is voor de zeevisser een waar mekka. Hier kan onder anderen worden gevist naar kabeljauw, geep, platvis en makreel. De zeekust bij, bijvoorbeeld, Agger Tange en Lild Strand biedt prachtige vismogelijkheden. Hier kan eveneens op kabeljauw, geep, makreel en, in de nazomer, op zeebaars worden gevist.

 

De wateren van het Limfjord en het Mariager Fjord bieden uitstekende mogelijkheden voor kustvisserij op bijvoorbeeld forel en geep. In het binnenland van dit waterrijke gebied liggen mooie rivieren,  als de Uggerby Å, Rye Å, Lerkenfeld, Simested en Karup Å, die allemaal vol zitten met vis.

 

Ook de meren in Denemarken bieden volop vismogelijkheden met tal van vissoorten. Bij de sportvisser zijn de Glenstrup Sø, Flade Sø, Hald Sø en Tange Sø erg populair.

Vissen in Denemarken
Vissen in Denemarken Opa en kleinzoon

West Jutland in Denemarken

Langs de westkust van Jutland zorgen pieren en golfbrekers voor geschikte vismogelijkheden. Thorsminde, Hvide Sande, Agger Tange en de kuststrook bij Hanstholm hebben bekende visstekken. Dagelijks vertrekken uit dit gebied boten voor een visavontuur naar het Gele Rif.

 

Het vissen op forel in dit gebied kent vele verschillende facetten. Het Limfjord heeft plekken met veel zeeforel, terwijl de rivierforel in veel rivieren voorkomt, bijvoorbeeld in de Skjern Å, Vide Å, Brede Å, Ribe Å, Omme Å en Fjederholt Å.

 

Zalmvisserij is hier eveneens op enkele plaatsen, zoals de Skjern Å mogelijk. Meren als de Førby Sø, Flynder Sø, Karlsgåde Sø en Stubegård Sø zijn geliefd bij de visliefhebber.

Oost Jutland in Denemarken

De oostkant van Jutland is bij de vissers erg geliefd. Mooie, maar eveneens hele visrijke kusten. Er is een scala aan vissoorten in dit gebied. Populair zijn het Randers Fjord, het Mariager Fjord, langs de Århus Bugten en rond Djursland en Samsø. Vanuit Ebeltoft, Grenaa, Hou en vanaf Samsø vertrekken boten voor een vistochtje naar zee om te vissen naar kabeljauw, platvis en geep.

 

Het mooie Jutlandse Søhøjland (merenhoogland) met de plaatsen Silkeborg en Skanderborg is geliefd omdat er nergens anders in Denemarken meer meren zo dicht bij elkaar zijn. In deze meren huizen veel snoeken, baarsen, en voorns. Er zijn talrijke forelkwekerijen. De beken en riviertjes bieden goede mogelijkheden om op forel en zalm te vissen. De benedenloop van de Gudenå bevat zowel zalm als forel en ook in het Kolindsundkanaal is vis aanwezig.

Vakantiewoning aan rivier in Denemarken

Midden Jutland in Denemarken

Midden Jutland heeft een grote verscheidenheid aan viswater. Er zijn 3 grote rivieren in Midden Jutland, talloze beken en vele meren. U hengelt naar zalm, forel en voorn. Maar ook naar snoek, snoekbaars en baars. Midden Jutland is voor de sportvisser een echt paradijs.

 

De Gudenå bij Randers, de Skjern Å ten zuiden van Herning en de Karup Å ten westen van Viborg zijn de drie grote rivieren in Midden Jutland. In deze rivieren komen vooral forellen voor. Zeeforel, beekforel en regenboogforel. Maar ook zalm en voorn wordt hier gevangen. In Midden Jutland zijn ook roofviswateren. Bij Viborg liggen o.a. de Hald Sø, Tange Sø, Vedsø, Viborg-Søerne en Klejtrup Sø. Hier vist u op snoek, snoekbaars en baars. Zalm, regenboogforel en beekforel vindt u ook in beken in Midden Jutland. Bijvoorbeeld in beken als Storå, Omme Å, Vorgod Å, Karstoft Å, Rind Å en Fjederholt Å.

 

Zuidoost-Jutland in Denemarken

De Gelså en de Kongeå zijn bekend door onder meer een goed bestand van forel. Andere goede viswateren zijn in dit gebied de Holtum Å, Vejen Å, Vejle Å, Omme Å en de Grøn Å. Van de Horsens Fjord tot aan de Duitse grens zijn mooie plekjes met prima viswater te vinden. Het eiland Als moet eveneens genoemd worden als plek met mooie en goede visplaatsen.

 

Overal forel en op veel plaatsen kan eveneens kabeljauw en platvis gevonden worden. In het seizoen kan er eveneens op geep gevist worden. Het gebied kent veel meren met forel. Topgebieden zijn de Haderslev Dam, de Jels-meren, Nordborg Sø, Bygholm Sø, Engelsholm Sø en de Harte-Dons-meren. Het is ook mogelijk om met een kotter de Kleine Belt (Lillebælt) op te gaan en te vissen op kabeljauw en platvis.

 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.