U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding

Informatie en nuttige tips voor een verblijf in een hotel in Denemarken

Informatie en nuttige tips voor een verblijf in een hotel in Denemarken

Wanneer u in een hotel in Denemarken verblijft zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Ook vindt u op deze pagina algemene tips voor uw verblijf in Denemarken.

Kro Denemarken


  


Aankomst

Bij de meeste hotels kunt u vanaf 15.00 uur uw kamer betrekken. In de informatie die u bij uw reisbescheiden ontvangt kunt u de exacte tijd wanneer u de accommodatie kunt betrekken vinden. Indien u laat aan denkt te komen dient u dit aan ons door te geven, wij geven dit dan door aan de accommodatie. In de meeste gevallen kunt u uw sleutel dan gewoon bij de receptie van het hotel afhalen.


Vertrek

In de meeste hotels dient u op de dag van vertrek voor 10.00 uur uw kamer te verlaten. In de informatie bij uw reisbescheiden staat de uiterste vertrektijd vermeld.


Stroomverbruik & Waterverbruik

Bij een verblijf in een hotel is stroom- en waterverbruik altijd inbegrepen.


Borgsom

Bij een verblijf in een hotel wordt geen borgsom gevraagd.


Schade aan de accommodatie

Wanneer u bij aankomst of tijdens uw verblijf schade aan de kamer of defecten aan de inboedel aantreft, dient u dit direct te melden bij de receptie. Ook schade of defecten ontstaan tijdens uw verblijf dient u direct te melden.


Schoonmaak

In de meeste hotels worden kamers iedere dag schoongemaakt en handdoeken verschoond.


Kinderstoel/kinderbed

In de meeste hotelkamers zijn standaard geen kinderbed of kinderstoel aanwezig. Bij uw reservering kunt u een kinderbedje (campingbedje) of kinderstoel bestellen. U kunt deze dan, soms tegen een betaling, bij aankomst bij de receptie afhalen. Voor een kinderbed moet u altijd zelf een deken en bedlinnen meenemen. In veel gevallen gaat het om een campingbedje. Kinderbedjes zijn meestal geschikt voor kinderen tot 2 jaar.


Huisdieren/honden

Honden dienen in hotels altijd te zijn aangelijnd. Neemt u uw huisdier mee op vakantie, dan dient u dit bij de reservering aan te geven. Soms geldt er een toeslag voor huisdieren. In sommige hotels zijn huisdieren toegestaan, echter nooit in publieke ruimtes zoals een restaurant of zwembad. Huisdieren mogen nooit alleen achterblijven in de kamer.


Faciliteiten

De faciliteiten in het hotel zijn meestal gratis, maar soms tegen betaling te gebruiken. Bij gebruik van zonnebanken, wasgelegenheden (wasserette) en huur van sportmaterialen e.d. wordt altijd een vergoeding gevraagd. Een aantal faciliteiten en activiteiten is niet het hele jaar beschikbaar/mogelijk en soms is het gebruik afhankelijk van de weersomstandigheden.


Fietsverhuur

Bij een aantal accommodaties kunt u fietsen huren. Houdt u er rekening mee dat de fietsen niet altijd dezelfde kwaliteit/standaard hebben zoals dat in Nederland gebruikelijk is. Kinderfietsen zijn meestal beperkt aanwezig, het is daarom aan te raden deze zelf mee te nemen.


Ontbijt en halfpension

Bij reservering van een hotelkamer is ontbijt altijd inclusief. Het ontbijt is meestal in buffetvorm. Drankjes zoals opgesteld in het buffet zijn inbegrepen. De drankjes bij het diner (halfpension) zijn niet inbegrepen.


Parkeren

Meestal is er parkeerruimte bij de accommodatie aanwezig. Bij stadshotels dient u zelf zorg te dragen voor parkeergelegenheid en soms kunt u tegen betaling gebruik maken van de parkeerplaats bij het hotel.


Accommodatie aangepast voor gehandicapten

Wanneer u een aangepaste kamer wilt reserveren, informeert u dan altijd bij onze medewerkers naar de mogelijkheden. Veel hotels hebben aangepaste kamers. Zij beschikken bijvoorbeeld over brede deuren, maar beschikken niet over speciale hulpmiddelen. Laat ons weten welke vormen van aanpassingen voor u van belang zijn, zodat wij u kunnen adviseren in de keuze van een hotel.


Allergie

Sommige hotels beschikken over kamers voor mensen met een allergie. Meestal zijn in deze kamers huisdieren en roken niet toegestaan. Enkele accommodaties hebben ook aangepaste vloerbedekking of er kan tegen betaling een extra reiniging worden uitgevoerd. Informeert u bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.


Kinderclub/activiteitenbegeleiding

Wanneer een kinderclub of activiteitenbegeleiding aanwezig is, vindt u dit in de beschrijving van de accommodatie. De kinderclub of activiteitenbegeleiding is vaak alleen tijdens de zomermaanden of (Deense) schoolvakanties beschikbaar. De begeleiders spreken Deens en meestal ook Engels en/of Duits.


Prijsniveau/boodschappen

Een vakantie in Denemarken hoeft niet duurder uit te vallen dan een vakantie in een ander land. Het prijsniveau van levensmiddelen ligt gemiddeld ca. 5% hoger dan in Nederland. De prijs van groente is sterk afhankelijk van het seizoen, weersomstandigheden e.d. Heel populair zijn de stalletjes met groente en fruit langs de weg. Overal in Denemarken zijn kleine 'kiosken' die soms ook op zondag geopend zijn en waar u meestal brood, zuivel, groente en vlees kunt kopen. Het aanbod is vaak beperkt en het is aan te bevelen uw boodschappen in een grotere supermarkt te halen. Voordelige supermarkten zijn Netto, Fakta, Aldi en Favør. (Sterke) drank en snoep is in Denemarken duurder dan in Nederland. Sigaretten zijn iets duurder. Winkels zijn meestal geopend tot 18.00 uur, op zaterdag tot 12.00 uur m.u.v. de eerste zaterdag van de maand (16.00 uur).


Geldzaken

Denemarken doet (nog) niet mee aan de Euro en ter plaatse betaald u dus met de Deense Kroon. Euro's worden niet geaccepteerd. Wilt u Deense Kronen meenemen vanuit Nederland, bestelt u ze dan tijdig bij uw bank. In Denemarken zijn, zoals in Nederland, overal pinautomaten. In de meeste winkels en restaurants kunt u pinnen. Vraag uw bank of uw pas geschikt is voor pinnen in het buitenland. Een Kroon is ongeveer € 0,14,- een Euro is ongeveer DKK 7,45.


Elektriciteit/stroom 

U kunt uw meegebrachte elektrische apparaten zoals telefoonopladers gewoon in Denemarken gebruiken. Een verloopstekker of transformator is niet nodig!


Zwemwater

Het zwemwater in Denemarken is over het algemeen van uitstekende kwaliteit. De stranden met een goede waterkwaliteit herkent u ter plaatse aan de blauwe vlag. Op www.blueflag.org vindt u alle stranden met een blauwe vlag in Denemarken


Naar het strand

Sommige stranden langs de Deense Oostkust en op de eilanden Funen en Sjælland zijn kiezelstranden. Neem voor kinderen waterschoentjes mee, zodat ze volop kunnen genieten van het strand en de zee. 


 

 

 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.