U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Nuttige informatie en tips voor een verblijf in een vakantiepark in Denemarken

Informatie en nuttige tips voor een verblijf in een vakantiepark in Denemarken

Wanneer u in een vakantiepark in Denemarken verblijft zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Ook vindt u op deze pagina algemene tips voor uw verblijf in Denemarken.

Vakantiepark Vakantie Denemarken


Aankomst

U kunt uw accommodatie meestal vanaf 16.00 uur op de dag van aankomst betrekken. In de informatie die u bij uw reisbescheiden ontvangt, kunt u de exacte tijd vinden. Wanneer u verwacht laat aan te komen (na 18.00 uur) dient u dit tijdig en liefst voor vertrek aan ons of de receptie ter plaatse door te geven. De sleutel van uw appartement of woning kan dan voor u klaargelegd worden.


Vertrek

Op de dag van vertrek dient u de accommodatie meestal voor 10.00 uur te verlaten. In de informatie bij uw reisbescheiden staat de exacte vertrektijd.


Stroomverbruik & waterverbruik

Zie bijkomende kosten.


Borgsom

Bij sommige accommodaties wordt een borgsom gevraagd. Meestal wordt stroom- en waterverbruik verrekend met de borgsom, evenals eventuele schade ontstaan tijdens uw verblijf.


Eindschoonmaak

De eindschoonmaak is bij de meeste vakantieparken inclusief. U vindt dit terug bij de beschrijving van het vakantiepark op www.dfb.nl en in de brochure bij de prijstabel. Tijdens uw verblijf in een vakantiewoning of appartement wordt er niet schoongemaakt. Bij vertrek dient u wel de vuile vaat zelf te wassen en op te ruimen.


Schade aan de accommodatie

Wanneer u bij aankomst of tijdens uw verblijf schade aan de accommodatie of defecten aan de inboedel aantreft, dient u dit direct te melden bij de receptie of op uw contactadres. Ook schade en defecten ontstaan tijdens uw vakantie dient u direct te melden.


Bedlinnen

Tijdens uw verblijf in een vakantiewoning of appartement dient u zelf voor bedlinnen te zorgen. Ook kunt u bedlinnen vooraf bij onze reserveringsafdeling bestellen. De kosten voor bedlinnen staan vermeld bij de beschrijving van het vakantiepark op www.dfb.nl en in de brochure bij de prijstabel. De kosten voor bedlinnen dient u ter plaatse te voldoen, mits anders aangegeven. Matrassen, dekbedden (altijd éénpersoonsdekbedden) en kussens zijn standaard aanwezig.


Kinderstoel / kinderbed

Bij uw reservering kunt u een kinderbedje (campingbedje) of kinderstoel reserveren. De kosten staan aangegeven bij de beschrijving van het vakantiepark op www.dfb.nl en in de brochure bij de prijstabel en dienen ter plaatse te worden voldaan. Sommige accommodaties hebben standaard een kinderbedje of kinderstoel, dit staat dan in de beschrijving. Voor een kinderbedje moet u altijd zelf een dekentje en bedlinnen meenemen. Kinderbedjes zijn meestal geschikt voor kinderen tot 2 jaar.


Huisdieren

Honden dienen op vakantieparken in Denemarken altijd te zijn aangelijnd. Neemt u uw huisdier mee op vakantie, dan dient u dit bij uw reservering aan te geven. Voor meerdere honden of andere huisdieren moet vooraf speciaal toestemming gevraagd worden. Soms geldt er een toeslag voor huisdieren. Huisdieren mogen nooit alleen in de accommodatie achterblijven.


Faciliteiten

De faciliteiten op een vakantiepark zijn meestal gratis, maar soms tegen betaling te gebruiken. Bij gebruik van zonnebanken, wasgelegenheden (wasserette) en huur van sportmaterialen e.d. wordt altijd een vergoeding gevraagd. Informatie hierover op www.dfb.nl en in brochure geldt slechts ter indicatie en kan ter plaatse afwijken. Een aantal faciliteiten en activiteiten is niet het gehele jaar beschikbaar/mogelijk en soms is het gebruik afhankelijk van de weersomstandigheden.


Verwarming / open haard

Alle appartementen en vakantiewoningen worden electrisch verwarmd, tenzij anders vermeld. Wanneer in de beschrijving van de accommodatie ook een open haard vermeld is, kan dit ook een houtkachel zijn. Haardhout is meestal ter plaatse, tegen betaling, verkrijgbaar.  


Fietsverhuur

Bij een aantal accommodaties kunt u fietsen huren. Houdt u er rekening mee dat de fietsen niet altijd dezelfde kwaliteit hebben zoals dat in Nederland gebruikelijk is. Kinderfietsen zijn meestal beperkt aanwezig, het is daarom aan te raden deze zelf mee te nemen.


Parkeren

Bij de vakantieparken en appartementen zijn parkeerplaatsen aanwezig. Een aantal vakantieparken, zoals bijvoorbeeld Ribe Byferie in Denemarken, zijn autovrij. U parkeert dan uw auto op de centrale parkeerplaatsen en alleen 'laden en lossen'  is toegestaan.


Kinderclub / activiteitenbegeleiding

Wanneer een kinderclub of activiteitenbegeleiding aanwezig is, vindt u dit in de beschrijving van de accommodatie. De kinderclub of activiteitenbegeleiding is vaak alleen tijdens de zomermaanden of (Deense) schoolvakanties beschikbaar. De begeleiders spreken Deens en meestal ook Engels of Duits.


Internet

In sommige vakantieparken kunt u, soms gratis, gebruik maken van internet. De internetverbinding is soms draadloos. Om gebruik te kunnen maken van de internetverbinding dient u zelf voor een computer of laptop en netwerkkabel (RJ45) te zorgen. Bij draadloze verbindingen dient uw computer te zijn voorzien van een WiFi aansluiting. De beschikbaarheid en snelheid van internet kan niet gegarandeerd worden!


Accommodatie aangepast voor gehandicapten

Wanneer u een aangepaste accommodatie wilt reserveren, informeert u dan altijd bij onze medewerkers naar de mogelijkheden. Laat ons weten welke vormen van aanpassingen voor u van belang zijn, zodat wij u kunnen adviseren in de keuze van een accommodatie. In sommige gevallen kunnen wij ook voor u bemiddelen in de huur van hulpmiddelen ter plaatse.


Allergie

Sommige accommodaties zijn geschikt voor mensen met een allergie. Meestal is in deze woningen huisdieren en roken niet toegestaan. Enkele accommodaties hebben ook aangepaste vloerbedekking of er kan tegen betaling een extra reiniging uitgevoerd worden. Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.


Klimaat

Het klimaat in Denemarken is te vergelijken met dat van Nederland. Denemarken valt niet onder de zonbestemmingen, maar dit houdt niet in dat de zon er nooit schijnt. De zomers zijn aangenaam, de winters mild. Denemarken heeft gemiddeld meer zonuren en dat betekent in de zomer extra lang genieten van het heerlijke buitenleven.


Taal

Deens is uiteraard de voertaal in Denemarken, maar de meeste mensen beheersen daarnaast Engels en/of Duits goed, zodat u zich vrijwel overal verstaanbaar kunt maken. 


Reisdocumenten

Voor een verblijf in Denemarken heeft u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. 


Seizoen

U kunt het hele jaar door Denemarken bezoeken. Ook de winter en het voor- en najaar hebben in Denemarken hun eigen charme. Het toeristenseizoen loopt vanaf juni t/m augustus. Daarbuiten moet u er rekening mee houden dat sommige bezienswaardigheden, musea en attracties gesloten zijn. LEGOLAND is meestal geopend van begin april tot eind oktober (zie voor exacte openingstijden de informatie over LEGOLAND). Tivoli is geopend van medio april t/m medio september.


Geldzaken

Denemarken doet (nog) niet mee aan de Euro en ter plaatse betaalt u dus met de Deense Kroon. Euro's worden over het algemeen niet geaccepteerd. Wilt u Deense Kronen meenemen vanuit Nederland, bestelt u ze dan tijdig bij uw bank. In Denemarken zijn, net als in Nederland, overal pinautomaten. In de meeste winkels en restaurants kunt u pinnen. Vraag uw bank of uw pas geschikt is voor pinnen in het buitenland. Een Deense Kroon is ongeveer € 0,14 waard, een Euro ongeveer DKK 7,45.


Prijsniveau / boodschappen

Een vakantie in Denemarken hoeft niet veel duurder uit te vallen dan een vakantie in eigen land. Het prijsniveau van levensmiddelen ligt gemiddeld ca. 5% hoger dan in Nederland. De prijs van groente is sterk afhankelijk van het seizoen, weersomstandigheden e.d. Heel populair zijn de stalletjes met groente en fruit langs de weg. Op sommige vakantieparken is een kiosk aanwezig met een beperkt aanbod van brood, zuivel, groente en vlees. Het is aan te bevelen uw boodschappen in een grotere supermarkt te halen. Voordelige supermarkten zijn Netto, Fakta, Aldi en Favør. (Sterke) drank en snoep is in Denemarken duurder dan in Nederland. Neem zelf hagelslag en pindakaas mee, deze producten zijn in Denemarken moeilijk verkrijgbaar. Winkels zijn meestal geopend tot 18.00 uur, op zaterdag tot 12.00 uur m.u.v. de eerste zaterdag van de maand (16.00 uur).


Elektriciteit / stroom

U kunt uw meegebrachte elektrische apparaten zoals telefoonopladers gewoon in Denemarken gebruiken. Een verloopstekker of transformator is niet nodig!


Zwemwater

Het zwemwater in Denemarken is over het algemeen van uitstekende kwaliteit. De stranden met een goede waterkwaliteit herkent u ter plaatse aan de blauwe vlag. Op www.blueflag.org vindt u alle stranden met een blauwe vlag in Denemarken.


Naar het strand

Sommige stranden langs de Deense oostkust en op de eilanden Funen en Sjælland zijn kiezelstranden. Neem voor kinderen waterschoentjes mee, zodat ze volop kunnen genieten van het strand en de zee.


 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.