U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Dancenter

Praktische informatie > Dancenter
tags:

Vakantiehuis ABC

Lees het vakantiehuis-ABC zorgvuldig door. Hier krijgt u goede raad en tips over praktische zaken. Om het overzichtelijk te maken en gemakkelijk te vinden is de tekst in alfabetische volgorde aangebracht. De vermeldingen in het vakantie-huis-ABC zijn een deel van de algemene voorwaarden. Zie ook uitgebreide Duitse versie.

Aankomst en vertrek:

Indien niet anders is afgesproken staat de woning van zaterdagmiddag 16.00 uur tot zaterdagmorgen 10.00 uur tot uw beschikking.

Accomodatie:

vakantiewoningen zijn voorzien van compleet inventaris voor uw vakantie. Bedlinnen, droogdoeken, tafelkleden, handdoeken enz. moet u zelf meenemen. Voor kinderen beneden 2 jaar kunt u zelf een kinderbedje meenemen of een kinderbedje bestellen bij het DC-kantoor ter plaatse. Beddengoed pakket A: hoeslaken, kussensloop en dekbedovertrek voor één persoon.  Beddengoed pakket B: hoeslaken, kussensloop en dekbedovertrek voor één persoon, 1 grote handdoek, 1 kleine handdoek, 1 droogdoek en een vaatdoek. Indien u iets wilt bestellen, doet u dit dan altijd vooraf, want soms is de voorraad ter plaatse beperkt. Zie kosten p.13. De extra's zoals bedlinnen dienen op het servicebureau worden afgehaald en ingeleverd.

Aflezen meterstanden:

De stroommeter, watermeter, telefoonmeter en andere afleesbare verbruiks-meters dienen bij aankomst en vertrek door de huurder te worden afgelezen en de standen dienen op het meterstandenformulier worden ingevuld. Belangrijk: in Denemarken zijn de meters zo ingericht dat alleen de volle KWH standen getoond worden. U dient dus het complete getal (zonder inachtneming van komma’s of kleuren) te vermelden op het formulier. Het is aan te bevelen om naast de notatie een foto van de meterstanden bij aankomst en vetrek te maken. Het verschil tussen de meterstanden dient te worden vermenigvuldigd met de prijs per eenheid. De overige kosten, zoals kosten voor brandhout etc. dienen bij vertrek op het sleuteladres te worden voldaan. Wanneer bij vertrek het sleuteladres gesloten is, dient u het bedrag van de kosten in de envelop bij het stroomformulier in de brievenbus van het kantoor achter te laten. Uw borgsom wordt daarna zo spoedig mogelijk afgerekend (zie punt 3.5.)

Afstandsvermeldingen:

Alle afstanden zijn afstanden bij benadering en aangegeven in luchtlijn. De afstand voor boodschappen doen geeft de dichtstbijzijnde winkel aan (dikwijls alleen geopend in het seizoen), waar u het meest noodzakelijke kunt kopen. Aangezien restaurants en winkels op korte termijn kunnen sluiten, neemt DC geen verantwoordelijkheid op zich op dit punt. De aangegeven afstand tot het water betekent niet altijd dat hier strand is of zwemmogelijkheden zijn.

Allergie:

Let u erop, dat allergie zelfs in huizen, waar geen huisdieren zijn toegestaan, toch kan optreden, aangezien wij geen invloed hebben op stuif meel, huisstof enz. Helaas kan DC geen 100% garantie geven dat in een woning waar geen huisdier is toegestaan, nooit een huisdier is geweest.

Annex:

Een annex is een zelfstandig gebouwtje in de tuin, voorzien van extra slaap-plaatsen. In de regel horen er geen keuken, badkamer of toilet bij een annex.

Bedden:

Dikwijls voorzien van matrassen van schuimrubber op een lattenbodem. Standaardmaten 180-190 x 70-85. cm bedden, ‘Dreiviertelbetten’ zijn 2 pers. bedden met 1 matras die 1.20-1.40 m breed is. Een tweepersoonsbed kan ook uit 2 éénpersoonsbedden bestaan.

Boten:

Indien een boot bij het huis hoort, mag deze boot alleen met anker, ankertouw, 2 roeispanen en dollen gebruikt worden. Door kinderen beneden 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Er moeten reddingsvesten gedragen worden. Na gebruik moet de boot op het strand getrokken worden, zodanig dat het bij vloed niet bereikt wordt. Indien deze aanwijzingen, of de aanwijzingen van de eigenaar of zijn vervanger, niet opgevolgd worden dan bent u verantantwoordelijk voor de eventuele schade.

Brandhout:

Op het strand verzameld brandhout mag niet gebruikt worden, aangezien dit zouthoudend is en schade kan berokkenen aan de open haard/kachel. Brandhout kunt u bij de meeste plaatselijke kantoren of bij de plaatselijke kruidenier kopen.

Bubbelbad/whrilpool:

Een extra grote badkuip of klein bassin met onderwater massage. Al naar gelang de grootte met ruimte voor 1-8 personen. Afhankelijk van het type bubbelbad wordt dit wekelijks gecontroleerd door een DC-medewerker. Houdt u s.v.p aan de bad voorschriften, die zich in het huis bevinden of op het plaatselijke kantoor ter beschikking gesteld kunnen worden.

Douche:

Meestal handdouche met houder aan de wand (soms aangesloten op een wastafel) en dikwijls zonder douchegordijn. Dikwijls met afvoer in de vloer. De warmwaterboiler bevat ca. 30-60 liter, dus voor één douche-beurt. De boiler verwarmt echter weer snel nieuw water.

Drinkwater:

In enkele gebieden in Denemarken komt het voor dat het drinkwater verkleurd is. U kunt echter overal in Denemarken kraanwater drinken. Twijfelt u toch, vraag dan informatie op het sleuteladres of DC kantoor ter plaatse.

Duur van de huur en wisseldagen:

Alle huizen worden meestal voor een week verhuurd. De wisseldag is bijna altijd (mits uitdrukkelijk anders aangegeven) op zaterdag.

Eindschoonmmaak

Bij vertrek moet het vakantiehuis en de inboedel schoongemaakt worden (verg. no. 3.3.) Indien u geen zin heeft om zelf de eindschoonmaak te verrichten, raden wij u aan om dit te bestellen bij het plaatselijk kantoor. De kosten van de eindschoonmaak zijn in de beschrijving van de vakantiewoning genoemd. Bij enkele huizen is de eindschoonmaak bij de prijs inbegrepen. Er worden dan 2 prijzen aangegeven. De hoogste prijs (incl. eindschoonmaak) van het betreffende seizoen wordt voor de eerste week gerekend en de laagste prijs van het betreffende seizoen voor de verlengingswe(e)k(en). In de hoogste prijs is de eindschoonmaak namelijk berekend en dit hoeft uiteraard maar 1 keer betaald worden.

Extra Kosten:

Als het vakantiehuis over een open haard/kachel beschikt, moet de huurder zelf voor brandhout zorgen. Elektriciteit respectievelijk verwarming wordt naar verbruik afgerekend. De afrekening voor dit verbruik (verg.3.4) geschiedt in de plaatselijke valuta en dient plaats te vinden bij het afleveren van de sleutel aan de eigenaar/persoon, die de sleutel afgegeven heeft/het plaatselijke kantoor. Indien uw vakantiewoning een inpandig zwembad heeft, houdt u er dan rekening mee dat er altijd energieverbruik is omdat het water in het zwembad op temperatuur gehouden wordt en ook de klimaatinstallatie moet blijven draaien. Indien u voortijdig vertrekt dient u er rekening mee te houden dat u de energiekosten voor het op temperatuur houden van het water en het draaiende houden van de installaties,om schade aan de woning te voorkomen in rekening worden gevracht voor de hele huurperiode.

Extra slaapplaatsen:

Normaliter een slaapbank , een bank of alleen losse matrassen, die op de vloer gelegd worden.

Fietsen, roeiboten, speelgoed enz.:

Voor het functioneren van deze extra’s heeft DC geen verantwoording. Dit geldt ook voor het ontstaan van letsel en schade als gevolg van het gebruik van bijv. trampolines, tuinmeubels en barbecues. Het gebruik is op eigen risico en DC is hiervoor niet aansprakelijk. Het kan zijn dat artikelen die buiten gebruikt worden bij aankomst niet schoon zijn, hiervoor is DC niet aansprakelijk.

Geld:

De munteenheid in Denemarken is de Deense Kroon.

Grootte van de vakantiewoning:

Het areaal van de vakantiewoning is berekend naar de buitenmaten en het areaal van de tuin geeft het bruto-areaal aan. Voor Duitse woningen geldt dat de aangegeven grootte in de beschrijving de grootte van het grondstuk of de grootte van het woonoppervlak betreft.

Huisdieren (Vechthonden):

In vakantiewoningen met een hond-symbool zijn maximaal 2 honden toegestaan (zie ook 3.6 van de voorwaarden). Dieren moeten door middel van een chip of tatoeage geïdentificeerd kunnen worden. Voor de reis naar Denemarken is een internationaal inentingspaspoort voldoende. De hondsdolheidinenting dient min. 1 maand en max. 12 maanden oud te zijn. Het kan zijn dat in vakantiewoningen waar nu geen honden zijn toegestaan in het verleden wel honden zijn geweest. Voor vechthonden gelden zowel in Denemarken en Duitsland specifieke bepalingen. Sinds 1 juli 2010 is er een lijst met hondenrassen die in Denemarken verboden zijn. De regels gelden ook voor toeristen die met honden naar Denemarken komen. Informatie over de betreffende rassen kunt u krijgen bij het Deense Consulaat in Nederland en bij VisitDenmark in Leiden. Honden moeten ook op het strand aangelijnd zijn in de periode 1 april - 30 september. In Deense bossen moeten honden het hele jaar door aangelijnd zijn.

Huisvuil:

Het huisvuil wordt niet altijd gehaald op de dag van aankomst of vertrek maar dikwijls in de loop van de week. In geval van problemen s.v.p. contact opnemen met het contactadres van DC.

Hot tub:

Een grote ‘tobbe’ die buiten met behulp van hout verwarmd wordt. Er is meestal plaats voor 4 tot 8 personen. DC heeft geen servicecontrole (zoals bij zwembaden) op de hot tubs, u moet daarom zelf de waterkwaliteit in de gaten houden. DC is hiervoor niet aansprakelijk.

Inrichting:

De huizen zijn individueel ingericht naar de smaak en mogelijkheden van de eigenaar. Huizen met dezelfde kwaliteitsstandaard zijn niet exact met elkaar te vergelijken. De categorisering van DC is een gemiddelde.

Internet:

DanCenter kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het goed functioneren van uw apparatuur in samenwerking met de in de beschrijving aangegeven en geleverde internetverbinding. Indien niet uitdrukkelijk in de beschrijving wordt vermeld dat er een internet verbinding aanwezig is, kunt u er niet vanuit gaan dat deze in de woning is. Indien de huiseigenaar toch een internet aansluiting heeft gemaakt, is er in dat geval geen sprake van een levering van DanCenter en kan DanCenter niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet functioneren, het instabiel of langzaam functioneren van de internet verbinding. LET OP: Het internet is in de meeste gevallen begrensd en streaming is niet mogelijk. De internetverbinding in de vakantiewoningen is niet geschikt voor zakelijk gebruik.

Kastruimte:

De kastruimte is beperkt en kan ook bestaan uit planken met of zonder gordijn.

Klassieke vakantiehuizen:

Klassieke vakantiehuizen hebben 3 sterren en zijn met een standaarduitrusting ingericht. Er kunnen geen hoge eisen gesteld worden aan de kwaliteit van het vakantiehuis.

Klachten:

Klachten dienen altijd onmiddellijk ter plaatse gemeld te worden aan het contactadres. Indien u dit contactadres niet kunt bereiken kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor: 0045 70 13 0000. Zonder melding ter plaatse kunnen we na thuiskomst niets voor u betekenen.

Kinderbedden/kinderstoelen:

Alleen als het in de huisbeschrijving specifiek wordt vermeld is in de woning een kinderbed aanwezig. Het betreft meestal een zgn. campingbedje, zoals die ook bij de servicekantoren gehuurd kan worden. Dekentjes, kussen en lakens enz. dienen te worden meegebracht. U moet er rekening mee houden dat er niet altijd ruimte is om een kinderbedje in de slaapkamers te plaatsen. Er kan geïnformeerd worden bij het servicekantoor of het mogelijk is om dit bedje in de slaapkamer te plaatsen. Ook kinderstoelen zijn alleen in de woning aanwezig als dit uitdrukkelijk in de huisbeschrijving wordt vermeld. Indien bed en kinderstoel worden gehuurd dan dienen deze te worden afgehaald op het sleuteladres. Er moet altijd van te voren een bestelling plaatsvinden om teleurstellingen te voorkomen. In de vakantiewoningen zijn geen commodes aanwezig.

Lawaai:

Ook in vakantiehuisgebieden in Denemarken en Duitsland kunt u als toerist blootgesteld worden aan verschillende soorten lawaai: van het verkeer, bouw-werken, zelfs militaire oefeningen af en toe. DC is hier niet verantwoordelijk voor, maar u moet bedenken, dat onze maatschappij ook in vakantietijden dient te functioneren, o.a. ook met het oog op u.

Meebrengen:

U dient zelf in ieder geval mee te nemen: linnengoed, hand- en thee doeken, vaatdoeken, afwasmiddel, schoonmaakmiddelen en toiletpapier. Voor een kinderbedje dient u dekentjes , kussens en onderleggers mee te nemen. Bedlinnen en handdoeken kunnen ook tegen betaling gehuurd worden (van te voren reserveren).

Militaire oefeningen:

In de volgende gebieden in Denemarken kunnen militaire oefeningen voor komen binnen een radius van 20 km: Blåvand, Henne, Vejers, Oksbøl, Tranum, Nymindegab, Rømø, Jægerpris, Vestre Sømarken, Boderne, Sjællands Odde, Halk en Hervig. In het hoogseizoen zijn deze oefeningen beperkt tot een mini-mum. Zie ook onder de rubriek lawaai.

Modelfoto/tekeningen:

Vakantiehuizen die bij het sluiten van de redactie nog niet afgebouwd waren of verbouwd werden, zijn geïllustreerd met modelfoto’s of tekeningen. Er kunnen afwijkingen met betrekking tot de inrichting voorkomen. Bij woningen die pas gebouwd zijn kunt u er niet vanuit gaan dat de omgeving van het huis al geheel begroeid is. Bijvoorbeeld een grasveld dat nog niet volledig begroeid is.

Natuurtuin:

Hier kunnen de gasten geen mooi gerold grasveld verwachten, waar het gehele areaal gebruikt kan worden voor de activiteiten van het gezin, maar die qua type lijkt op de omringende natuur.

Niet-rokers huizen:

In enkele huizen is roken niet toegestaan. Dit is specifiek vermeld in de huis-beschrijving. We verzoeken u vriendelijk om dit verbod te respecteren. DC kan niet garanderen dat er nooit gerookt is in de huizen waarin roken verboden is.

Openingstijden:

Openingstijden van surfscholen, zwembaden, tennisbanen etc. zijn altijd onder voorbehoud. De openingstijden kunnen per seizoen verschillen en kunnen zelfs gesloten zijn. DC is hiervoor niet aansprakelijk.

Open haard/kachel:

Niet altijd ingemetseld, dikwijls een gezellige gietijzeren kachel met open of gesloten stookplaats.

Open vliering / hems:

Open vliering onder het dak, bedoeld voor extra slaapplaatsen voor kinderen/jongeren. Dikwijls toegang via een steile trap en normaliter alleen voorzien van matrassen. Een hems is geen volwaardige slaapkamer en is niet geschikt voor volwassenen en kleine kinderen.

Plaatselijke kantoren:

DC heeft een net met plaatselijke kantoren over het gehele land, die tot uw beschikking staan, ook in geval van schades, gebreken en reclamaties over het vakantiehuis. Het betreft hier het contactadres, hiermee kunt u telefonisch contact opnemen. Zou u tegen de verwachting in niet in contact kunnen komen met het plaatselijke kantoor, gelieve u contact op te nemen met DC Kopenhagen op telefoonnummer: (0045) 70 13 00 00

Reclamaties:

Zie no. 11 van de huurvoorwaarden.

Schade:

Schade aan de woning of het inventaris welke tijdens het verblijf is ontstaan dient onmiddellijk aan DC gemeld te worden. Voor deze schade is de huurder verantwoordelijk en de schade moet aan de huiseigenaar vergoed worden. Is er schade bij aankomst, meld dit dan onmiddellijk aan het contactadres.

Schadelijke dieren:

De meeste vakantiehuizen zijn gelegen in de vrije natuur, zodat er insecten en dergelijke (wespen, mieren, muizen, oorwurmen enz.) in en om het vakantiehuis kunnen voorkomen.

Strand:

Langs de Deense en Duitse kusten zijn verschillende soorten stranden: vlakke-, duin-, steile kust, en steen stranden. De wind en golven kunnen het karakter van het strand van het ene jaar op het andere veranderen.

Stroom:

Van de stroommeter en andere verbruiksmeters moeten bij aankomst en vertrek door de huurder de meterstanden genoteerd worden. De meterstanden geven alleen de hele KWH bedragen aan (zie aflezen meterstanden). De verbruiks-kosten dienen aan het eind van uw verblijf op het DC kantoor te worden voldaan, ook eventueel brandhout. Zie ook 3.5 van de algemene voorwaarden. Tip: om een indicatie te krijgen van het verbruik kunt u de meterstanden de eerste 24 uur in de gaten houden. De verbruikskosten kunt u omlaag brengen door bijv. electrische radiatoren, vloerverwarming, sauna, whirlpool en solarium beperkt te gebruiken.

Technische apparaten:

Indien de technische apparaten tegen de verwachting in te kort zouden schieten, zullen onze plaatselijke kantoren zo spoedig mogelijk na aangifte hiervan ervoor zorgen, dat de schade verholpen wordt. We hopen, dat u er begrip voor heeft, dat er in verband hiermee enige wachttijd kan zijn.

Telefoon:

Het landennummer van Denemarken is 0045, voor Nederland is dat 0031 en voor Duitsland 0049.

Terrassen:

De terrassen hebben vaak een houten vloer of de vloer bestaat uit tegels of kiezel. De tuinmeubels hebben meestal geen kussens. Er is meestal geen parasol aanwezig.

Toiletafvoer:

Om verstopping van de afvoer te voorkomen, moeten er nooit luiers, watten en dergelijke door het toilet gespoeld worden. Mocht er toch verstopping optreden, of als de septictank vol is, gelieve u contact op te nemen met het plaatselijke kantoor.

Trappen:

Trappen in vakantiehuizen kunnen steil zijn. Niet altijd geschikt voor kleine kinderen en mensen die moeilijk lopen.

TV:

Dikwijls alleen met Scandinavische programma’s (zie huisbeschrijving).

Verwarming in het vakantiehuis:

Wij maken u erop attent, dat u niet kunt verwachten, dat het huis door en door warm zal zijn bij aankomst.

Visvergunning:

De landelijke visakte is verplicht voor alle personen tussen de 18 en 65 jaar. Deze aktes zijn verkrijgbaar via Dansk Feriehus Bookingburo.

Zonnebank:

In de meeste gevallen is er sprake van een kleine zonnebank, die b.v. boven een bed aangebracht is. In zeldzamere gevallen een zgn. “sandwich-zonnebank”, die aan alle kanten tegelijkertijd bruint.

Zwembadhuizen:

Een DC-medewerker controleert wekelijks de techniek en het water om u van een optimaal gebruik van de pool te verzekeren. Respecteer s.v.p. de badvoorschriften, die zich in het huis bevinden of op het plaatselijke kantoor ter beschikking gesteld kunnen worden. Let u erop dat de standaard temperatuur ingesteld staat op 24°C en u daarom niet kunt verwachten dat het water warmer is bij aankomst. Wilt u een hogere temperatuur dan dient u contact op te nemenmet uw contactadres of van tevoren met uw reisbureau. 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.