U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Praktische informatie Sol og Strand

Praktische informatie > Praktische informatie Sol og Strand
tags:

Aankomst

De sleutel kunt u op zijn vroegst om 16.00 uur afhalen op het plaatselijke kantoor van Sol og Strand, of bij het sleutelafhaalpunt.In het tijdsruim van 10.00 uur tot 16.00 uur heeft de huiseigenaar toegang tot de woning om evt. kleine reparaties te verrichten. In ditzelfde tijdsruim wordt de vakantiewoning wederom verhuurklaar gemaakt.Verwacht u zeer laat aan te komen, of later dan de dag die op het huurbewijs vermeld staat, dan verzoeken wij u vriendelijk dit op zijn laatst één dag voor aankomst mede te delen, zodat de overdracht van de sleutel geregeld kan worden.Eveneens kunnen wij dan de voorverwarming van de vakantiewoning - speciaal in de periode 1 november - 30 april - aanpassen.Zie Reclamaties

Achtergelaten bezittingen

Mocht u per ongeluk persoonlijke bezittingen in het vakantiehuis achter gelaten hebben, dan is het plaatselijke kantoor van Sol og Strand graag behulpzaam met het nasturen van deze bezittingen. Porto voor het verzenden van door u vergeten voorwerpen, alsmede een bedrag van DKK 100 voor verwerkingskosten, worden verrekend met de waarborgsom.Sol og Strand is niet aansprakelijk voor achtergelaten spullen die vervolgens niet gevonden kunnen worden.

Afrekening verbruik

Verbruikskosten (zie huurbewijs), zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. De elektriciteitsmeter bevindt zich vaak buiten de vakantiewoning. De welkomstkaart is bij aankomst al ingevuld met de getallen van de meters. Gelieve deze getallen in te vullen op het speciale formulier dat u bij het sleutelafhaalpunt ontvangen hebt.Bij vertrek dient u de meters af te lezen en het getal/ de getallen, op het formulier te schrijven, alsmede het verbruik uit te rekenen.Het formulier levert u in bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand. Het eindbedrag wordt verrekend met de door u betaalde waarborgsom. Het resterende bedrag van de waarborgsom, zal binnen 3 weken op uw rekening worden bijgeschreven. Zie Waarborgsom.De prijzen voor electriciteit en telefoon zijn vaste prijzen. De prijzen voor gas, water, olie en dergelijke kunnen daarentegen variëren. Meer informatie vindt u op de huurvoucher, bij de huispresentatie op de website en op het afrekeningsformulier voor verbruik.U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.Let er op dat er vanwege de voorverwarming van het vakantiehuis - in de periode 01/11 tot 30/4 - een verschil kan optreden tussen de feitelijke meterstand en de op het hiervoor bestemde formulier vermelde meterstand. Als huurder betaalt u echter alleen voor de verwarming, de service-/onderhoudswerkzaamheden zijn bij de prijs inbegrepen.Hetzelfde geldt voor vakantiehuizen met een standwaterbubbelbad (bubbelbad dat permanent met water gevuld is) en/of zwembad.Vakantiehuizen met een zwembad hebben een hoger energieverbruik vanwege de veiligheidscontrole van de waterkwaliteit. In alle vakantiehuizen met een standwaterbubbelbad wordt het water voor uw aankomst ververst, en eventueel ook tijdens uw verblijf. Het verwarmen van het water kost dan ook wat extra energie. U betaalt echter alleen voor het verwarmen van het water, niet voor de controles.NB! De meeste elektriciteitsmeters in Denemarken hebben geen komma. Alle getallen zijn hele kilowatturen, ook het laatste cijfer dat met rood aangegeven kan zijn. Lees meer over elektriciteitsverbruik.

Afstand

De op de website vermelde afstanden zijn opgegeven naar beste weten, en zijn hemelsbreed geschat.Dit betekent dat een wandeling of autorit in realiteit langer kan zijn als de aangegeven, hemelsbreed geschatte afstand. Omwille van de natuur gelieve u zoveel mogelijk gebruik te maken van de uitgezette paden en of wegen. Een korte afstand tot het strand betekent dus niet altijd dat u direct naar het strand kunt lopen, bijvoorbeeld vanwege een particulier stuk grond of steile kusten. Het is ook niet altijd vanzelfsprekend dat er geen weg/pad is tussen de vakantiewoning en het strand.Wees erop opmerkzaam dat de afstand bij eb, laag water, langer is als aangegeven in de huispresentatie.Let er op dat de afstand naar de dichtstbijzijnde kruidenier kan variëren, aangezien sommige kruidenierswinkels alleen open zijn tijdens het hoogseizoen.

Afval

Op zaterdag, gewoonlijk de dag van aankomst, wordt er bij de vakantiehuizen geen vuilnis opgehaald. Het kan daarom voorkomen dat het afval bij uw aankomst niet is afgehaald. In de meeste gevallen kunt u bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand informatie krijgen op welke dag het vuilnis verwijderd wordt. Denk eraan dat alleen originele vuilniszakken worden meegenomen. De zakken mogen niet verder worden gevuld dan tot de stippellijn - anders worden deze niet meegenomen! Mocht u een extra afvalzak nodig hebben, dun kunt u terecht bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand, de dichtstbijzijnde kruidenier of het VVV-kantoor.

Afvoer

Maandverband, tampons, watten, luiers e.d. mogen niet in het toilet worden geworpen, dit kan verstoppingen veroorzaken. Bij hevige regen kunnen er tijdelijke problemen ontstaan met de afvoer van toilet en douche.Voedselresten, frituur- en bakvet, mogen niet door de gootsteenafvoer of het toilet worden gespoeld!

Annulering

Alle boekingen kunnen natuurlijk, tegen redelijke annuleringskosten, geannuleerd worden. Deze annuleringskosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u uw boeking wilt annuleren.Annuleringskosten voor het gehuurde vakantiehuis via Sol og Strand:Tot 70 dagen voor aankomst: 10 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 65,-  Van 69 tot 40 dagen voor aankomst: 25 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 65,- Van 39 tot 14 dagen voor aankomst: 80 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 65,- Van 13 dagen voor aankomst: 90 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 65,- Overdracht: Als huurder bij Sol og Strand kunt u gratis het door u gehuurde vakantiehuis overdragen aan een andere huurder. U dient dit schriftelijk aan ons mede te delen, wij zorgen er dan voor dat de afrekeningen naar de nieuwe huurder worden gestuurd.Zie ook Zekering bij ziekte o.m.

Badkamer/douche

In Deense vakantiehuizen kunnen de badkamers soms erg klein zijn. Gewoonlijk is er een handdouche aanwezig, vaak met muurhouder. Er is niet altijd een douchegordijn en de afvoer bestaat gewoonlijk uit een rooster in de vloer.Doucheruimten met een opstaande rand komen zelden voor. Doucheruimten/-cabines zijn vaak erg klein. Het is niet vanzelfsprekend dat er net zoveel kasten en haakjes voor handdoeken, plankjes e.d. zijn als u thuis gewend bent.

Barbeque

Enkele vakantiewoningen zijn voorzien van een barbeque, welke u gratis kunt gebruiken. Sol og Strand is echter niet aansprakelijk voor de staat van de barbeque. Indien u gebruik maakt van een weggooi-barbeque, dan mag deze niet direct op een houten ondergrond geplaatst worden, aangezien dit brandmerken kan achterlaten. Na gebruik dient de barbeque compleet afgekoeld te zijn, eer deze bij het afval gezet wordt.

Bedden

De bedden in de vakantiehuizen kunnen van maat verschillen. De lengte van de bedden variëren van 1,80 tot 2,00 meter. Tweepersoonsbedden, die gewoonlijk uit één matras bestaan, kunnen in de breedte variëren van 1,20 tot 1,80 en eenpersoonsbedden variëren van 70 tot 90 cm breed. De bedden kunnen voorzien zijn van schuimrubbermatrassen.De hierboven aangegeven maten gelden alleen voor de bedden, niet voor eventuele aanwezige slaapbanken.Stapelbedden zijn niet altijd voorzien van een trapje of een reling.

Linnengoedpakket

Linnengoed is niet inclusief als u een vakantiehuis boekt. U kunt of zelf beddengoed, handdoeken, theedoeken e.d. meenemen of u bestelt linnengoedpakket bij ons. Linnengoedpakket op zijn laatst 1 week voor aankomst bestellen.Een linnenpakket is voor één persoon en bestaat uit, laken, dekbedovertrek, sloop, 2 handdoeken en een theedoek. Prijs is afhankelijk van de lengte van uw verblijf en zonder wissel van linnengoedpakket.In de meeste gevallen dient u zelf de gehuurde linnengoedpakket af te halen. Nadere informatie over het afhalen en weer inleveren van de linnengoedpakket ontvangt u bij het afhalen van de sleuten van de vakantiewoning. De prijzen voor linnenpakketten staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld.

Betaling

De betalingsgegevens staan vermeld op het huurvoucher. Indien u niet met een creditcard betaalt, en het minder als 14 dagen tot aankomst is, verzoeken wij u vriendelijk ons per direct een kopie van uw betaling te e-mailen of faxen naar: betaling@sologstrand.nl of fax nr +45 99 44 44 45.Zie Creditcard, Afrekening verbruikskosten, Waarborgsom en Bankinformatie.

Boiler

De meeste boilers hebben een inhoud van ca. 30 liter (2 x douche).De boiler zet je aan door de temperatuurknop in het midden te zetten. Het water is ca. 30 minuten later warm. Is er geen warm water, dan kan het zijn dat de overkookzekering af is geslagen. Deze zet je weer aan door op een kleine knop aan de onderkant van de boiler te drukken, er kan ook apart een knop hiervoor zijn aangebracht.

Boot

Indien er bij het vakantiehuis een boot aanwezig is, dan dient u zelf, overeenkomstig de Deense wetgeving, voor reddings-/zwemvesten te zorgen c.q. te huren. Het niet gebruiken van reddings-/zwemvesten, kan een boete opleveren. In enkele gevallen zijn er in de vakantiewoning reddingsvesten aanwezig, controleert u dan of deze goed passen en het lichaamsgewicht niet het drijfvermogen van het reddingsvest overschrijdt. Het is niet toegestaan om langer als 1500 meter uit de kust te varen. Vergeet niet een hoosemmertje, zaklantaarn, mobieltelefoon, kaart, kompas, geschikte kleding en extra brandstof voor motorboten mee te nemen.

Brandhout/houtkachel

Indien dit niet uitdrukkelijk bij de presentatie van het vakantiehuis vermeld staat, dan is het brandhout voor de houtkachel niet bij de huurprijs inbegrepen. Vaak kun je aan de kant van de weg, en bij de plaatselijke kruidenier, zakken met brandhout kopen. Het brandhout bij de vakantiewoning is van de eigenaar en mag niet gebruikt worden. In enkele gevallen kunt u hiervan, tegen betaling, toch gebruik maken. Informatie hierover vindt u in dit geval in de vakantiewoning. Betaling geschiedt direct aan de eigenaar, het bedrag laat u achter in de vakantiewoning. Bij extreme weersomstandigheden kan het voorkomen, dat u geen gebruik kunt maken van de houtkachel aangezien de rook in de schoorsteen terug slaat. Het is alleen toegestaan om met krantenpapier (voor het aansteken van de kachel) en droog, chemisch onbehandeld hout te stoken. Hout dat gevonden is op het strand, bevat zout, dit kan schadelijk zijn voor de houtkachel. Gebruik dus géén strandhout! Vaak zal er bij aankomst, as in de houtkachel te vinden zijn. Dit komt doordat de as bij vertrek van de vorige huurder nog warm was. Laat warme as gewoon in de kachel liggen, in plaats van op een ongecontroleerde plek nabij het vakantiehuis of op het perceel. Oververhitting van de houtkachel kan brandgevaar opleveren, en de houtkachel beschadigen.

Catalogus

Sol og Strand produceert geen gedrukte catalogi meer, online kun je veel meer informatie krijgen over de verschillende vakantiewoningen.

Dieren in Denemarken

Denemarken heeft een rijke, veelzijdige fauna omdat de Deense natuur de juiste levensvoorwaarden biedt voor een lange reeks in het wild levende dieren. In de Deense natuur kunt u het geluk hebben om dieren tegen te komen zoals edelherten, reeën, damherten, eekhoorns, vossen en hazen en ook padden en reptielen.Denemarken heeft bovendien een rijk vogelleven met onder meer diverse mees- en mussoorten, waadvogels, roofvogels, eenden en zwanen.Wij verzoeken u de katten in de omgeving van uw vakantiehuis niet te voeren. Als de katten gevoerd worden, zullen ze het na het vakantieseizoen moeilijk krijgen om zichzelf te redden.De meeste dieren in Denemarken zijn volledig ongevaarlijk, maar er zijn sommige dieren waar u voor moet oppassen. Dat kunnen bijvoorbeeld dieren als adders, teken, pietermannen,wespen/bijen en schijfkwallen zijn.

Eindschoonmaak

De eindschoonmaak van de vakantiewoning neemt ca. 2-4 uur in beslag, afhankelijk van de grootte van de vakantiewoning, en dit is hard werken.Wilt u zelf voor de eindschoonmaak zorgen, denk er dan aan dat Sol og Strand, direct na uw vertrek controleert of de eindschoonmaak goed is uitgevoerd. Mocht de eindschoonmaak niet in orde zijn, dan ontvangt u van Sol og Strand een extra rekening voor die tijd gebruikt aan extra schoonmaak. Als vakantiegast bent u zelf verantwoordelijk voor het volgende, dat dus niet bij de eindschoonmaak van Sol og Strand is inbegrepen:afwassen, opruimen binnen en buiten, schoonmaken van grill en tuinmeubels, schoonmaken van de kachel,verwijderen van huisdierharen. Vergeet dan ook niet om theedoeken, vaatdoekjes en schoonmaakmiddelen mee te nemen. Huurt u linnengoedpakket, dan is er in elk pakket één theedoek. (Zie Linnengoedpakket). Een eindschoonmaak omvat het volgende: ramen wassen, vloeren stofzuigen en dweilen, tafels en kastdeurtjes afnemen, badkamer en toilet schoonmaken. Vakantiehuizen met swimmingpool en of whirlpool vereisen een grondige eindschoonmaak, wij raden onze vakantiegasten dan ook aan om deze eindschoonmaak - tegen betaling - aan ons over te laten. Mocht u toch zelf de eindschoonmaak willen doen, denk er dan aan om schoonmaakmiddelen mee te nemen. U kunt een eindschoonmaak boeken tegelijkertijd met de boeking van het vakantiehuis en bij het plaatselijke servicekantoor kunt u tot 3 dagen voor vertrek. De prijzen voor eindschoonmaak staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld.

Electriciteit

Al onze vakantiehuizen hebben electriciteit (220V). In Denemarken heeft het stopcontact twee ronde gaten of drie gaten (230 volt met aarding). Zie figuur C en K. Nederlandse stopcontacten zijn van het type C. De meter zit buiten de vakantiewoning, open de deksel en lees het getal af, in Denemarken zijn practisch alle electriciteitsmeters zonder komma - alle cijfers zijn in hele kilowatt.Stroomuitval kan veroorzaakt worden door een stop of een groep stoppen. Alle stopgroepen dienen op 1 te staan. Gewoonlijk zijn er in het vakantiehuis reserve stoppen aanwezig. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt u vriendelijk verzocht deze zelf te kopen, waarna u op vertoon van de kassabon het bedrag bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand terug krijgt. De stoppenkast zit normaal gesproken aan de binnenkant van de uitwendige electriciteitsmeter. Het relais slaat aan door de knop omhoog te duwen of de knop te draaien van 0 naar 1. Het relais kan ietwat stroef zijn.Voor het afrekenen van het electriciteitsverbruik zie Afrekening verbruikskosten.

Elektriciteitsverbruik

Vakantiehuizen zonder zwembad of bubbelbad: Afhankelijk van het seizoen verbruiken onze vakantiegasten gemiddeld 6,6 kWh per persoon per dag. In de warmste zomermaand is het gemiddelde 2,5 kWh en in de koudste wintermaand 13 kWh per persoon per dag.

Vakantiehuizen met bubbelbad, zonder zwembad:Afhankelijk van het seizoen is het elektriciteitsverbruik gemiddeld 8 kWh per persoon per dag. In de warmste zomermaand is het gemiddelde 3,5 kWh en in de koudste wintermaand 18 kWh per persoon per dag.

Vakantiehuizen met zwembad:Afhankelijk van het seizoen is het elektriciteitsverbruik gemiddeld 16 kWh per persoon per dag.In de warmste zomermaand is het gemiddelde 9,5 kWh en in de koudste wintermaand 27 kWh per persoon per dag. Het elektriciteitsverbruik in een energiezuinig vakantiehuis is gemiddeld 15% lager. De elektriciteit voor het verwarmen van een sauna is niet in het gemiddelde verbruik meegerekend.Het gemiddelde is gebaseerd op een gemiddeld aantal personen per m2. Als u met weinig personen een groot vakantiehuis huurt, moet u er rekening mee houden dat het verbruik hoger is dan het gemiddelde. Deense vakantiehuizen worden normaal gesproken elektrisch verwarmd. Het gemiddelde elektriciteitsverbruik is gebaseerd op vakantiehuizen met elektriciteit als primaire warmtebron. In vakantiehuizen met andere warmtebronnen, zoals een stookolieketel of stadsverwarming, zal het elektriciteitsverbruik minder hoog zijn. Daarentegen zullen er kosten zijn in verband met de stookolie of de stadsverwarming. Bij het gemiddelde verbruik is geen rekening gehouden met het gebruik van een houtkachel.

Prijzen en afrekening:  De verbruiksprijzen staan vermeld in uw huurcontract. Voor het afrekenen van uw stroomverbruik gelieve onder afrekening verbruik te kijken. Bij onduidelijkheden kunt u altijd navragen bij uw reisbureau.

Fietsen

Bij enkele vakantiehuizen zijn er fietsen aanwezig, hiervan kunt u dan ook gebruik maken. Sol og Strand is echter niet verantwoordelijk voor de staat waarin deze fietsen verkeren en eventuele mankementen.

Fietsverhuur

Als u tijdens uw vakantie fietsen wilt huren, kunt u de dichtstbijzijnde fietsverhuurder vinden via het plaatselijke toeristenbureau.

Foto's

Samen met de presentatie van uw vakantiehuis, ontvangt u de bijbehorende fotos.Is er sprake van een nieuw vakantiehuis, of een vakantiehuis dat nog in aanbouw is, (let op het bouwjaar) dan wordt er gebruik gemaakt van modelfoto's en -tekeningen.U wordt dan ook vriendelijk verzocht om extra opmerkzaam te zijn op de tekst en diverse symbolen op de tekening van de huispresentatie. Is er sprake van een modelfoto, dan is dit aangegeven. De markering vindt u links onder in de hoek.Het kan voorkomen dat een vakantiehuis afwijkt van de getoonde foto omdat de eigenaar bijvoorbeeld het huis geschilderd heeft of bijvoorbeeld een deel van het interieur heeft vervangen.

Gasten

Er mogen niet meer personen overnachten als aangegeven in de huispresentatie, aangezien het afvoersysteem van het vakantiehuis hier niet op is berekend. Daarom is het eveneens niet toegestaan om tenten, caravans en/of campers op het perceel te plaatsen.Mocht blijken dat er meerdere personen als het toegestane aantal,gebruik maken van het vakantiehuis, dan zullen zij gevraagd worden te verhuizen of te betalen voor hun verblijf.

Gastenboek

In het gastenboek van de vakantiewoning kunt u lezen over de vakantieervaringen van eerdere huurders. Onze gasten hebben het huis een beoordeling in de vorm van een aantal sterren gegeven. Ook de omgeving, de prijs en de service zijn door de gasten beoordeeld.Als uw vakantie voorbij is, ontvangt u van ons een e-mail met daarin een link naar het gastenboek van het vakantiehuis.

Grootte/afmeting

De grootte van het vakantiehuis (m2) wordt gemeten langs de buitenmuren van de woning, excl. het terras. Er is zelden sprake van een afscheiding rond het terrein (heg, hek e.d.).De grootte van het perceel staat aangegeven in de presentatie, dit betekent echter niet dat in alle gevallen het totale aantal vierkante meters begaanbaar is, aangezien er bomen en/of struiken op de grond kunnen staan.Ook kan het voorkomen dat het perceel deel uitmaakt van een groter duingebied dat niet afgezet mag worden.Enkele percelen liggen zo dicht bij het strand, dat een deel van de grond gebruikt kan worden als voetpad naar het strand.

Grootte/afmeting

De grootte van het vakantiehuis (m2) wordt gemeten langs de buitenmuren van de woning, excl. het terras. Er is zelden sprake van een afscheiding rond het terrein (heg, hek e.d.).De grootte van het perceel staat aangegeven in de presentatie, dit betekent echter niet dat in alle gevallen het totale aantal vierkante meters begaanbaar is, aangezien er bomen en/of struiken op de grond kunnen staan.Ook kan het voorkomen dat het perceel deel uitmaakt van een groter duingebied dat niet afgezet mag worden.Enkele percelen liggen zo dicht bij het strand, dat een deel van de grond gebruikt kan worden als voetpad naar het strand.

Huisdieren

Huisdieren zijn alleen toegestaan als dit vermeld staat in de huisbeschrijving. Hier staat eveneens vermeld hoeveel huisdieren er in de vakantiewoning zijn toegestaan (1, 2 of meerdere). Indien u huisdieren meeneemt, dan wordt hiervoor, per huurvoucher, een extra vergoeding in rekening gebracht. De kosten vindt u bij de huispresentatie op de website en op de huurvoucher. De huurder is aansprakelijk voor eventuele schade die zijn huisdier in de vakantiewoning aangericht heeft, zoals bijv. krassen, schrammen, vlekken op vloeren en/of meubels etc. Wij vragen om uw begrip voor het feit dat alle honden- en kattenharen uit de vakantiewoning verwijderd dienen te zijn eer u vertrekt, dit geldt óók als u een eindschoonmaak besteld heeft.Honden en katten mogen niet alleen in het vakantiehuis worden achtergelaten. Honden zijn normaal gesproken toegestaan op de Deense stranden, hoewel u volgens de Deense wetgeving -uw hond aangelijnd moet hebben. Ook op het perceel van de vakantiewoning dient u de hond aangelijnd te hebben, dit met het oog op eventuele buren.Honden, katten en fretten die binnen de EU reizen, dienen in het bezit te zijn van een dierenpaspoort waaruit blijkt dat het dier gevaccineerd is tegen rabiës. De pas is alleen verkrijgbaar indien de vaccinatie minstens 3 weken voor vertrek plaats heeft gevonden. Uw huisdier dient een chip te dragen zodat het makkelijk geïdentificeerd kan worden.Let bovendien ook op de eventuele regels met betrekking tot de het in- en uitreizen met hond en/of kat naar Denemarken en weer terug naar Nederland.13 hondenrassen zijn verboden in Denemarken. Dit verbod geldt tevens voor mensen die hun hond mee willen nemen op vakantie. Gelieve contact op te nemen met de Deense ambassade voor meer informatie hierover.

Speciale inventaris

Veel vakantiehuizen zijn voorzien van bijvoorbeeld een wasmachine, droger, vaatwasser en magnetron, eventuele mankementen aan deze apparaten kunnen niet altijd in het weekend verholpen worden, maar Sol og Strand doet er natuurlijk alles aan om het mankement zo spoedig mogelijk te verhelpen. Sol og Strand is niet aansprakelijk voor korte onderbrekingen.

Huispresentatie

De presentatie van de vakantiewoningen, welke in privé-bezit zijn, zijn opgesteld naar beste weten. Wijzigingen en of drukfouten onder voorbehoud. De inventaris wordt per huis weergegeven en is natuurlijk afhankelijk van de smaak van de huiseigenaar.De getoonde plattegronden zijn zo nauwkeurig mogelijk weergegeven, maar dienen slechts ter indicatie. Afwijkingen met betrekking tot de indeling van de bedden kunnen dan ook voorkomen.Voor de duidelijkheid van de plattegrond zijn terrassen, bovenverdiepingen en/of kelders vaak niet op de plattegrond aangegeven.

Huurbewijs

Het huurbewijs/huurvoucher dient u altijd mee te nemen op vakantie. Indien u boekt via internet, wordt het huurbewijs per e-mail aan u toegestuurd als bijgevoegd document. U gelieve zelf het huurbewijs uit te printen en mee te nemen op vakantie.

Informatie

In elke vakantiewoning is een nuttige en practische informatiemap van Sol og Strand aanwezig. Lees deze map altijd eventjes door. Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op met Sol og Strand. Mocht u van mening zijn dat een bepaalde informatie in de map ontbreekt, bel of mail ons dan even.

Inkopen

Over het algemeen zijn de winkels in Denemarken open van 10u00 tot 17u30. Op vrijdag sluiten de winkels pas om 19u00. Op zaterdag zijn ze open in de voormiddag van 10u00 - 12u00 of 13u00.Winkelcentra hebben langere openingstijden en een aantal winkels zijn ook op zondag open. Verschillende warenhuizen houden van ’s morgens tot ’s avonds open, elke dag van de week, het hele jaar door.De afstand tot de dichtstbijzijnde inkoopsmogelijkheden staat in de huispresentatie. Opgelet, de afstand tot de dichtstbijzijnde winkelier kan varieren aangezien sommige winkelzaken enkel open zijn tijdens het hoogseizoen.

Internet

Heeft u een vakantiehuis gehuurd met een internetaansluiting dan dient u, indien niet anders aangegeven in het huurcontract, zelf een PC alsmede pc-kabels mee te nemen. De PC dient voorzien te zijn van een ethernetkaart en software. Draadloos netwerk (WLAN) is niet altijd ter beschikking in de vakantiehuizen. Het internetverbruik is gratis.

Jeugdgroepen

Zijn jullie alle 15 - 25 beschouwen wij jullie als een jeugdgroep!Om bij Sol og Strand een vakantiehuis te huren, dient men minimaal 18 jaar oud te zijn. In enkele gevallen dienen jeugdgroepen van te voren van de huiseigenaar toestemming te hebben, eer het huurcontract bindend is. In enkele gevallen wordt er een extra waarborgsom verlangd.Diegene op wiens naam het huurcontract staat, dient zelf, in de gehuurde vakantiewoning aanwezig te zijn.In geval van schade of vandalisme aan/in het huis, zal een eventuele rekening toegezonden worden aan de persoon die vermeld staat op het huurcontract.

Kastruimte

De aagegeven kastruimte kan in enkele gevallen bestaan uit smalle kleine kasten eventueel alleen met een gordijn of volledig open kasten.In enkele kasten en of laden kunnen zich privé voorwerpen bevinden, welke eigendom zijn van de huiseigenaar. U dient er rekening mee te houden dat de kastruimte over het algemeen beperkt is en niet elke kamer kastruimte heeft. Wij kunnen dan ook niet garanderen dat er ruimte is voor alle meegebrachte kleding. Er zijn niet altijd kledinghangers aanwezig.

Keuken inventaris

De keukeninventaris in het vakantiehuis bestaat gewoonlijk uit een aantal glazen, kopjes, borden en bestek dat overeenkomt met het maximum toegestane aantal personen.De keukenuitrusting kan samengesteld zijn uit diverse soorten bestek en serviesgoed. Over het algemeen zijn er minder pannen aanwezig als in een privé-huishouden. Eierdopjes en eierlepeltjes behoren niet tot de standaarduitrusting van de vakantiehuizen. Kookpannen, braadpannen en de oven dient u na gebruik schoon achter te laten.Dit geldt ook als u een eindschoonmaak besteld heeft. Mocht u met meerdere families gebruik maken van de vakantiewoning, of woont u met meerdere families in de buurt van elkaar en eten jullie samen, dan dient u er zelf voor te zorgen dat bestek, pannen e.d. terugkomen in de desbetreffende vakantiewoning.

Kinderbedje

Meerdere van onze vakantiehuizen zijn voorzien van één of meerdere kinderbedjes waar u gratis gebruik van kunt maken. Dit staat dan vermeld in de huispresentatie.Mocht u meerdere kinderbedjes nodig hebben als aanwezig in de vakantiewoning, dan kunt u deze vaak via ons huren. Onze kinderbedjes zijn de zogenaamde weekendbedjes, ca. 60 cm x 110 cm, speciaal voor kinderen onder de 4 jaar.Wij leveren de bedjes met matras maar zonder dekbed, hoofdkussen en lakens. Let er even op dat het niet vanzelfsprekend is dat er plaats is voor het kinderbedje in de slaapkamers van de vakantiewoning.In de meeste gevallen dient u zelf het gehuurde kinderbedje af te halen, normaal gesproken daar waar u ook de sleutel afhaalt. Meer informatie hierover ontvangt u als u de sleutel afhaalt. De prijzen voor kinderbedden staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld.

Kinderstoel

Het staat in de huispresentatie vermeld indien er een kinderstoel in de vakantiewoning aanwezig is.Indien u meerdere kinderstoelen nodig heeft als er eventueel aanwezig zijn in de vakantiewoning, dan kunt u deze vaak via ons huren. U dient deze alleen even te boeken samen met uw vakantiewoning.In de meeste gevallen dient u zelf de gehuurde kinderstoel af te halen, normaal gesproken daar waar u ook de sleutel afhaalt. Meer informatie hierover ontvangt u als u de sleutel afhaalt. De prijzen voor kinderstoelen staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld.

Klachten/reclamaties

Eventuele reclamaties dient u per omgaande te melden bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand (telefoonnummer en adres staan vermeld op het huurbewijs. Indien het plaatselijke verkoop- en servicekantoor gesloten is, kunt u zich wenden tot het hoofdkantoor van Sol og Strand, telefoonnummer +45 99 44 44 10, faxnummer +45 99 44 44 45 of e-mail info@sologstrand.nl.Het hoofdkantoor is geopend van maandag tot zaterdag van 09.00 - 18.00 uur. Zondag’s gesloten. In de periode 01.06 tot 31.08 zondag’s geopend van 09.00 - 18.00 uur.Tijdens de feestdagen van 24, 25 en 31 december alsmede 1 januari is er een noodtelefoonprocedure. Het voornoemde echter onder voorbehoud. Controleer altijd de openingstijden op www.sologstrand.nl.Reclamaties/klachten over de schoonmaak dient u direct op de aankomstdag te melden bij Sol og Strand. Eventuele andere reclamaties/klachten dient u ook aan ons mede te delen zodat deze verholpen kunnen worden. Vakantiegasten zijn, volgens de Deense wetgeving verplicht Sol og Strand een redelijke kans te geven om eventuele problemen te verhelpen die door de vakantiegast aangemeld zijn. Een eventuele schadevergoeding wordt berekend vanaf het tijdspunt dat Sol og Strand van de reclamatie/klacht op de hoogte is gesteld.BELANGRIJK!!!! Indien u besluit de vakantiewoning te verlaten zonder Sol og Strand hiervan mondelijk op de hoogte te hebben gesteld, en zonder Sol og Strand de mogelijkheid te geven eventuele gebreken/problemen te verhelpen, kan Sol og Strand niet verplicht worden tot het uitbetalen van een schadevergoeding aangezien u zodoende Sol og Strand niet de mogelijkheid heeft gegeven de eventuele gebreken te verhelpen.

Klachteninstantie

Sol og Strand is lid van Feriehusudlejernes Brancheforening, die een aantal eisen stelt aan hun leden waardoor zekerheid en kwaliteit garandeerd kan worden bij het huren van een vakantiehuis.Feriehusudlejernes Brancheforening heeft een eigen klaagorgaan, namelijk Ankenævnet for Feriehusudlejning.Bij Sol og Strand doen wij onze uiterste best om zowel kleine als grotere problemen tijdens uw vakantie op te lossen. Indien u niet tevreden bent over de manier waarop wij evt. problemen verholpen hebben, kunt u een onpartijdige uitspraak krijgen van het klaagorgaan Ankenævnet for Feriehusudlejning.

Koelkast

De koelkast kan bij aankomst uit zijn. Het contact bevindt zich achter de koelkast, aan de muur naast de koelkast of in een keukenkastje.Bij aankomst zet u de koelkast aan en zet de temperatuur op de middenstand, dit geeft vanaf het begin de beste koeltemperatuur. U kunt later, indien nodig de temperatuur verder regelen.

Last Minute

Veel van onze vakantiehuizen kunt u tot een dag van tevoren online of telefonisch boeken. Gebruik de zoekfunctie op de voorpagina, waarna de vakantiehuizen met korting automatisch als eerste verschijnen.

Lawaai

Terwijl u vakantie houdt, gaat het dagelijkse leven in Denemarken gewoon door.In Denemarken is het toegestaan om in de vakantieperiode te bouwen tussen 06.00 - 22.00 uur. Sol og Strand streeft er naar u te informeren over geluidsoverlast van eventuele bouwplaatsen.Het kan ook voorkomen dat u geluidsoverlast heeft van bijv. restaurants, vliegtuigen, auto's, motorboten, militaire oefeningen etc. waar Sol og Strand niet over geïnformeerd is. Wij kunnen hiervoor dan ook niet aansprakelijk gesteld worden.Mocht het voorkomen dat andere vakantiegasten te veel lawaai maken, dan dient u zelf contact met deze vakantiegasten op te nemen, ook hiervoor is Sol og Strand niet aansprakelijk.

Ligging

Hoewel dit niet altijd duidelijk op de fotos te zien is, liggen de meeste vakantiewoningen dicht bij elkaar, en daarom kan de presentatie van een vrije ligging verkeerd zijn.Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het plaatselijke kantoor van Sol og Strand. Een vakantiewoning kan als 'kindvriendelijk' of 'rustig gelegen' omschreven zijn, ondanks dat er een straat/weg in de nabije omgeving ligt.Kindvriendelijke ligging betekent namelijk niet, dat de woning in de nabijheid van een zandstrand gelegen is.

Linnengoedpakket

Linnengoed is niet inclusief als u een vakantiehuis boekt. U kunt of zelf beddengoed, handdoeken, theedoeken e.d. meenemen of u bestelt linnengoedpakket bij ons. Linnengoedpakket op zijn laatst 1 week voor aankomst bestellen.Een linnenpakket is voor één persoon en bestaat uit, laken, dekbedovertrek, sloop, 2 handdoeken en een theedoek. Prijs is afhankelijk van de lengte van uw verblijf en zonder wissel van linnengoedpakket.In de meeste gevallen dient u zelf de gehuurde linnengoedpakket af te halen. Nadere informatie over het afhalen en weer inleveren van de linnengoedpakket ontvangt u bij het afhalen van de sleuten van de vakantiewoning. De prijzen voor linnenpakketten staan bij elk afzonderlijk huis vermeld.

Militaire oefeningen

In de volgende gebieden worden vaak militaire oefeningen gehouden: Hevring, Jægerspris, Kulsbjerg, Melby, Nymindegab, Oksbøl/Blåvand, Ho, Vejers, Rømø, Lystrup, Raghammer, Sjællands Odde, Grærup, Sømarken en Tranum/Rødhus. De militaire oefenactiviteiten zijn gedurende de vakantieperiode sterk beperkt en worden veelal van te voren in de plaatselijke kranten aangekondigd.

MiniVakantie

MiniVakantie is een verblijf van 2 tot 5 overnachtingen. Bij vele vakantiehuizen kan je nu al je Minivakantie boeken. Sommige vakantiehuizen kunnen echter pas na 4 weken voor aankomst onder die formule geboekt worden. Hier gaat het dan vooral om vakantiehuizen met een zwembad.Maak gebruik van de zoekfunctie op de startpagina om jullie mini-vakantie te vinden.Opgelet, de kostprijs van 2 overnachtingen is vaak dezelfde als die van drie en de huurprijs is vaak inclusief de schoonmaak. Het prijsverschil tussen 5 overnachtingen inclusief schoonmaak en 7 overnachtingen exclusief schoonmaak is vaak zeer klein.

Onvoorziene omstandigheden

Bij onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een dwangveiling van het gehuurde vakantiehuis, kan Sol og Strand genoodzaakt zijn de huurovereenkomst voor het desbetreffende vakantiehuis op te zeggen, aangezien zij geen invloed heeft op dergelijke omstandigheden. Wij zullen er echter alles aan doen om een geschikt alternatief voor u te vinden. Na diefstal of dergelijke kan het voorkomen, dat er inventaris ontbreekt, in dit geval zorgen wij natuurlijk zo snel mogelijk voor vervanging van de ontbrekende inventaris.

Open bed-zoldertje (hems)

Een open bed-zoldertje (in het deens een hems) heeft normaal gesproken een hoogte van 70 - 100 cm, vaak zonder reling en toegankelijk via een steile trap/ladder. Een hems is dan ook niet geschikt voor kleine kinderen, oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn.De slaapplaatsen op een hems bestaan normaal uit op de grond liggende schuimrubberen matrassen.

Brandhout/houtkachel

Indien dit niet uitdrukkelijk bij de presentatie van het vakantiehuis vermeld staat, dan is het brandhout voor de houtkachel niet bij de huurprijs inbegrepen. Vaak kun je aan de kant van de weg, en bij de plaatselijke kruidenier, zakken met brandhout kopen.Het brandhout bij de vakantiewoning is van de eigenaar en mag niet gebruikt worden. In enkele gevallen kunt u hiervan, tegen betaling, toch gebruik maken. Informatie hierover vindt u in dit geval in de vakantiewoning. Betaling geschiedt direct aan de eigenaar, het bedrag laat u achter in de vakantiewoning.Bij extreme weersomstandigheden kan het voorkomen, dat u geen gebruik kunt maken van de houtkachel aangezien de rook in de schoorsteen terug slaat. Het is alleen toegestaan om met krantenpapier (voor het aansteken van de kachel) en droog, chemisch onbehandeld hout te stoken. Hout dat gevonden is op het strand, bevat zout, dit kan schadelijk zijn voor de houtkachel. Gebruik dus géén strandhout! Vaak zal er bij aankomst, as in de houtkachel te vinden zijn. Dit komt doordat de as bij vertrek van de vorige huurder nog warm was. Laat warme as gewoon in de kachel liggen, in plaats van op een ongecontroleerde plek nabij het vakantiehuis of op het perceel. Oververhitting van de houtkachel kan brandgevaar opleveren, en de houtkachel beschadigen.

Openingstijden

’s Zomers zijn we telefonisch bereikbaar van 9 tot 18, alle dagen van de week. Buiten het hoogseizoen zijn we soms op zondag gesloten.De telefoonnummers en openingstijden van onze plaatselijke kantoors vindt u hier.Als het plaatselijke kantoor gesloten is, wordt de telefoon meteen doorgeschakeld naar een ander kantoor.

Opzegging

Het plaatselijke kantoor van Sol og Strand heeft het recht de huurovereenkomst voor de gehuurde vakantiewoning op te zeggen zonder een schadevergoeding uit te betalen in het geval dat onze vakantiegasten zich niet aan de Deense wetgeving houden of niet de algemene regels van rust en orde volgen.

Overdracht

Als huurder bij Sol og Strand kan je gratis het huurcontract overdragen aan een andere huurder. Dit dien je schriftelijk mede te delen aan Sol og Strand en wij zorgen er dan automatisch voor dat de afrekening gezonden wordt naar de nieuwe huurder.

Prijsgarantie

U kunt met een gerust hart een vakantiehuis boeken bij Sol og Strand, zonder erover te hoeven nadenken of hetzelfde vakantiehuis goedkoper is bij een ander vakantiehuisverhuurbureau. Wij hebben namelijk prijsgarantie op al onze vakantiehuizen. Dat geeft u de zekerheid dat u hetzelfde vakantiehuis niet goedkoper bij een ander bureau kunt boeken. U kunt de lagere prijs uiterlijk 24 uur nadat u uw huurobject bij ons heeft geregistreerd schriftelijk of elektronisch doorgeven aan Sol og Strand. Er dient sprake te zijn van exact hetzelfde vakantiehuis, in dezelfde periode en voor dezelfde duur.

Radiators

Electrische verwarmingspanelen zet u aan door de knop op 1 en de gewenste temperatuur te zetten. Eventueel dient u een apart stopcontact aan te doen.Electrische verwarmingspanelen mogen nooit bedekt worden.Bij vertrek in de periode van 01/11 tot 30/4 dient u de temperatuur op 5° C te zetten.

Radio/TV/schotel

De radio in het huis kan een ouder model zijn of een transistorradio. Het aantal tv-kanalen in het vakantiehuis staat aangegeven op de website. De indeling van de nationale tv-zenders kunt u bekijken door te klikken op het vraagteken na het aangegeven aantal kanalen. Indien er een schotelantenne aanwezig is, dan is het niet toegestaan om de programmering van de schotel, de receiver of de LNB te veranderen. Is dit toch gebeurd, dan kan het noodzakelijk zijn dat er via Sol og Strand een tv-monteur ingeschakeld dient te worden, dit echter voor rekening van de huurder.Bij hevige regen en/of storm kan de ontvangstkwaliteit via de schotelantenne aanzienlijk slechter zijn. Sol og Strand garandeert nooit dat bepaalde schotelprogrammas ontvangen kunnen worden.

Regels gebruik swimmingpool en spa

Heeft u een vakantiewoning gehuurd med pool en/of spa, ontvangt u bij het sleutelafhaalpunt informatie over het gebruik van deze. In de vakantiewoning vind u deze regels eveneens, en vanwege gezondheidsmatige aspecten dient u deze te volgen. Mochten deze regels niet gevolgd worden, kan Sol og Strand niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel ontstane gezondheidsmatige klachten/gevolgen.

Roken

In enkele vakantiehuizen is roken niet toegestaan - zie de huispresentatie.U wordt dan ook vriendelijk verzocht dit te respecteren. Wij kunnen echter niet garanderen dat er nooit in deze huizen gerookt is.

Rolstoel

Sol og Strand heeft vakantiehuizen te huur die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. In de huispresentatie van het desbetreffende vakantiehuis kunt u informatie vinden over relevante maten en toegankelijkheid.

Sauna

Sauna's in vakantiehuizen zijn over het algemeen klein (in de regel voor 2 personen). Gekleurde handdoeken kunnen afgeven op de houten banken en mogen dan ook niet in de sauna gebruikt worden. Harpiks kan voorkomen in de sauna.NB! Als dit niet uitdrukkelijk in de vakantiewoning staat vermeld, dan mag u geen water op de saunaoven gooien aangezien dit kortsluiting kan veroorzaken of het warmte-element van de saunaoven kapot kan maken.

Schade

Eventuele schade in de vakantiewoning dient u per omgaande mede te delen aan het plaatselijke kantoor, of het hoofdkantoor van Sol og Strand.Zie Huurvoorwaarden en Klachten/reclamaties.

Schadedieren

Sol og Strand is niet aansprakelijk voor de aanwezigheid van eventuele insekten en/of schadedieren en geeft hiervoor dan ook geen geldelijke vergoeding hiervoor, aangezien deze een deel zijn van de Deense natuur. Bijvoorbeeld mieren, orentwisters, vliegen, muizen etc. In acute, extreme gevallen gelieve u contact op te nemen met het plaatselijke kantoor van Sol og Strand, welke zal proberen het probleem te verhelpen.

Schoonmaak

Voor uw aankomst wordt het zomerhuis gecontroleerd - door de eigenaar of door één van onze plaatselijke servicemedewerkers - of de vakantiewoning ook netjes schoon gemaakt is. Zie Eindschoonmaak

Sleutels

Op het huurbewijs staat aangegeven waar u de sleutel van de vakantiewoning kunt vinden/afhalen. Normaal gesproken is er slechts één sleutel, zelfs als de woning voor meerdere families geschikt is. De sleutel voor de brievenbus, schuurtje of dergelijke liggen vaak in het vakantiehuis, bijvoorbeeld op het prikbord bij de keuken, of samen met de hoofdsleutel.In vele vakantiewoningen dient u om de deur op slot te doen, de deurknop omhoog te duwen en daarna de sleutel rond te draaien.De sleutel kunt u op zijn vroegst om 16.00 uur afhalen op het plaatselijke kantoor van Sol og Strand, of bij het sleutelafhaalpunt.De vakantiewoning moet uiterlijk om 10.00 uur verlaten worden. De sleutel dient afgeleverd/aangebracht te worden op dezelfde plaats als bij aankomst.

Slaapruimtes

Slaapruimtes zijn gescheiden van andere ruimtes. De slaapplaatsen kunnen zich ook bevinden in andere ruimtes zoals op een mezzanine of in een woonkamer. Meer informatie hierover is terug te vinden in de huisbeschrijving. De slaapkamers in vakantiehuizen zijn vaak erg klein. De bedden kunnen langs de muur geplaatst zijn zodat een tweepersoonsbed van slechts één kant toegankelijk is. Nachtkastjes en leeslampjes zijn geen standaard inventaris in alle slaapkamers. Er kan niet gegarandeerd worden dat er in de slaapkamers altijd plaats is voor een kinderbedje.

Solarium

Is er een solarium in het vakantiehuis, dan is er gewoonlijk sprake van een zonnehemel die vaak boven één van de bedden of op de open zolder (hems) gemonteerd is.Let erop dat de lampen van solaria in vakantiehuizen zwakker zijn dan degene die u wellicht gewend bent van een zonnecentrum. U kunt dan ook niet verwachten dat deze eenzelfde bruiningseffect geven. Mochten de lampen niet gaan branden, probeer ze dan een centimeter te draaien, gewoonlijk gaan ze dan weer aan U dient zelf een beschermbril mee te nemen.

Spabad

Bij het sleutelafhaalpunt ontvangt u een speciale brochure met betrekking tot het spabad/whirlpool. In de vakantiewoning vindt u een aparte gebruiksaanwijzing. U gelieve zowel de gebruiksaanwijzing/regels alsmede de brochure voor gebruik door te lezen.Spabad met elke keer vers waterEen dergelijk spabad dient u - elke keer als u gebruik wilt maken van het spabad - vol te laten lopen met schoon water. Laat het bad vollopen tot ongeveer 10 cm boven de ’bubblebruizers’, anders doet het spabad het niet.Bij vertrek gelieve u het spabad te vullen met schoon water, ook als u zelf geen gebruik gemaakt heeft van het spabad.Spabad met staand waterEen spabad met staand water is altijd gevuld met water dat verwarmd is tot ca. 38° C.Het kost energie om grote hoeveelheden water te verwarmen. U kunt het energieverbruik reduceren indien u de thermodeken over het spabad trekt. Dit reduceert het energieverbruik en de waterverdamping.Het water bevalt chloor en wordt doorlopend gefilterd en gezuiverd. U mag nooit de techniche installatie en de electriciteit van een spabad uitzetten, dit kan namelijk de kwaliteit van het water aantasten.Zie waterkwaliteit

Speciale inventaris

Veel vakantiehuizen zijn voorzien van bijvoorbeeld een wasmachine, droger, vaatwasser en magnetron, eventuele mankementen aan deze apparaten kunnen niet altijd in het weekend verholpen worden, maar Sol og Strand doet er natuurlijk alles aan om het mankement zo spoedig mogelijk te verhelpen. Sol og Strand is niet aansprakelijk voor korte onderbrekingen.

Spaar-Vakantie

U krijgt een grote korting als u een Spaar-Vakantie boekt. Een Spaar-Vakantie duurt 14 tot 28 dagen. Normaal gesproken is de eindschoonmaak bij een Spaar-Vakantie verplicht en bij de huurprijs inbegrepen. Een SpaarVakantie kan niet met andere kortingen worden gecombineerd. Nadere informatie staat bij de huispresentatie onder de menu-items Prijzen en Kalender.

Strand

De aanduiding strand betekent niet altijd dat er sprake is van een strand dat geschikt is om te zwemmen. De afstand tot het strand is hemelsbreed gemeten tot de dichtstbijzijnde kustlijn, en kan bij eb, langer zijn als aangegeven in de huispresentatie.Het uiterlijk van het strand wisselt naar gelang het jaargetijde en het weer.Op enkele plaatsen is er sprake van steile kusten (gedurende de zomerperiode zijn er echter op de meeste plaatsen trappen geplaatst). Met het oog op het natuurbehoud, dient u gebruik te maken van de uitgezette paden en wegen.De aanduiding kindvriendelijk strand betekent niet automatisch dat er sprake is van een zandstrand, evenals de aanduiding zandstrand niet per definitie betekent dat er geen stenen kunnen liggen. Op enkele stranden zijn auto’s toegestaan.Mocht u nauwkeurige informatie wensen over het strand, dan kunt u contact opnemen met het plaatselijke kantoor van Sol og Strand of het plaatselijke VVV-kantoor.

Swimmingpool

Bij het sleutelafhaalpunt ontvangt u een speciale brochure over het verblijf in een vakantiehuis met swimmingpool.Een geslaagde vakantie vereist dat u enkele regels met betrekking tot het gebruik van de swimmingpool in acht neemt. U vindt deze regels ook in de vakantiewoning.Het kost veel energie om grote hoeveelheden water te verwarmen. U kunt het energieverbruik reduceren door de thermodeken over de pool te trekken. Zodoende reduceert u het energieverbruik maar ook de waterverdamping.De watertermperatuur in een binnenbad ligt normaal tussen de 24-28 °C.Zie Waterkwaliteit

Telefoon

Als er in het vakantiehuis een telefoon aanwezig is, dan kan het zijn dat deze alleen gebruikt kan worden voor inkomende gesprekken.Lees dit goed na in de presentatie van het vakantiehuis. Het alarmnummer '112' kan echter altijd gebeld worden. De meeste telefoons zijn voorzien van een tikkenteller, die aan de wand in de buurt van de telefoon bevestigd is (in enkele gevallen bevindt de teller zich in een schuurtje e.d). De beltoon van veel telefoons kan geregeld c.q. uitgeschakeld worden, let hier op!Controleer bij aankomst altijd de tikkenteller van de telefoon om misverstanden te voorkomen.

Terras

De meeste terrassen zijn van hout, en zijn zelden omheind. Vanwege het glooiende terrein zijn de terrassen vaak verhoogd. Tussen de terrasplanken kan tot max. 3 cm ruimte zitten.Bij stenen terrassen kunnen oneffenheden voorkomen.

Tuinmeubels

Vaak is er sprake van een tafel met stoelen en/of banken. Er zijn niet altijd kussens aanwezig voor de tuinstoelen, ligstoelen en/of verrijdbare ligstoelen.Het is niet toegestaan om de dekbedden, kussens, zitkussens en matrassen, welke aanwezig zijn in de vakantiewoning, op het terras, het strand of het grasveld te gebruiken.Het aantal tuinstoelen komt niet altijd overeen met het aantal personen dat toegestaan is in de vakantiewoning. Niet alle vakantiewoningen zijn voorzien van een parasol.

Veerboten

Als u minder lang in de auto wilt zitten en een veerboot wilt nemen naar Denemarken, kunt u uw overtocht boeken. Bruggen in Denemarken Van de meeste bruggen in Denemarken kunt u gratis gebruikmaken. Er zijn in Denemarken maar twee bruggen waar u voor moet betalen. Dit zijn de Grote Belt-brug tussen Funen en Seeland en de Sontbrug tussen Seeland en Malmö in Zweden.

Veilig baden

Vakantie in een deens vakantiehuis met Sol og Strand is vaak verbonden met het zwemmen in de bruisende zee of in een idyllisch meer. We willen jullie dan ook graag goede raad meegeven, zodat jullie veilig in Denemarken kunnen zwemmen!

Beste vakantiegasten

Het is heerlijk verfrissend om te zwemmen in de Noordzee of het Kattegat, of in één van de vele heldere meren. Maar denk er aan: blijf opletten! Voor je eigen veiligheid doe je er goed aan om de regels van de Raad voor grotere Zwemveiligheid op te volgen om zodoende te voorkomen dat er tragische zwemongelukken gebeuren. Meer informatie met betrekking tot de zwemveilighed kun je terecht op de website van de raad [Rådet for Større Badesikkerhed]. Zwemadvies 1. Leer goed zwemmen en leer veilig te duiken. 2. Ga nooit alleen zwemmen. 3. Zwem daar waar het is toegestaan. 4. Ga tot aan je navel het water in. 5. Alleen duiken als het water diep genoeg is. 6. Zwem langs de kust 7. Ga nooit zwemmen onder invloed van alcohol en of drugs. 8. Ga uit het water als je het koud begint te krijgen. 9. Zwem het liefst daar waar een reddingswacht aanwezig is. Pas op voor muien! Het water rond een zandbank is vaak rustig en daardoor aanlokkelijk, maar laat je niet verrassen, want juist op deze plaatsen is het risico voor onderstroming groot! Mocht je terecht komen in een onderstroom, spartel dan niet tegen, maar houdt je hoofd boven water en roep om hulp terwijl je je mee laat voeren met de stroom, tot deze afneemt en je eventueel de bodem weer aan kunt raken of terug kunt zwemmen naar het strand. Ga alleen het water is als je je fit voelt! Pas op als je moe en buiten adem bent, teveel gegeten of gedronken hebt, oververhit bent door het te lang in de zon liggen. Na een maaltijd dien je 1-2 uur te wachten eer je het water in gaat. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een hartkwaal, slechte gezondheid of oudere mensen.

Vertrek

De vakantiewoning moet uiterlijk om 10.00 uur verlaten worden. De sleutel dient afgeleverd/aangebracht te worden op dezelfde plaats als bij aankomst. Bij vertrek dient u de vakantiewoning in opgeruimde en schoongemaakte staat achter te laten. Alle ramen en deuren dienen gesloten te worden. De meubels en de overige inventaris dienen, in dezelfde staat als bij aankomst, terug gezet te worden. Meterstand, telefoontikker, plus eventueel olie- en watermeter en of andere meters dienen afgelezen te worden. De afgelezen getallen dienen genoteerd te worden op het speciaal hiervoor bestemde formulier. Om vorstschade te voorkomen is het belangrijk dat u nooit de stroom uitzet in de periode van 01/11 tot 30/4. Bij vertrek gelieve u de radiators op 5°C te zetten,en de vloerverwarming op de minimum temperatuur. Mocht u de vakantiewoning voor de afgesproken vertrekdatum willen verlaten, dan bent u om verzekeringstechnische redenen verplicht dit aan het plaatselijke kantoor van Sol og Strand mede te delen.

Verwarming

In de periode van 1/11 tot 30/4 begint de opwarming van de vakantiewoning voor uw aankomst, zodat de woning bij aankomst een temperatuur heeft van 14-18° C. Bij vakantiehuizen met een binnendeurs zwembad geldt bovendien dat het poolwater bij aankomst een temperatuur heeft van 24-28° C.Zodoende is er een verschil tussen het vermelde getal op de welkomstkaart en de feitelijke tellerstand bij aankomst. U rekent het verbruik af aan de hand van het startgetal dat genoteerd is op de welkomstkaart. U gelieve zelf dit getal te vermelden op het speciale verbruiksformulier dat u ontvangt als u de sleutels afhaalt.

Vissen

Bent u tussen de 18 en 65 jaar en u wilt gewoon vissen met een vishengel, dan dient u een visvergunning op zak te hebben. Het visvignet kunt u voor de vakantie kopen DFB Reizen.nl (Dansk Feriehus Bookingburo)  zodat u direct lekker kunt gaan vissen. Tijdens de vakantie kunt u ook visvignetten kopen op de meeste touristkantoren. U ontvangt een visnummer welke u, als u aan het vissen bent, samen met een legitimatiebewijs bij u dient te hebben.Hebt u met uw mobiele telefoon toegang tot internet, dan kunt u op m.fisketegn.dk een visvergunning kopen die geldt voor een dag, een week of een jaar. Sol og Strand heeft vakantiehuizen die speciaal geschikt zijn voor sportvissers.

Vloerverwarming

Het verwarmen van de vloeren duurt gemiddeld 24-48 uur. De thermostaat (aan/uitknop) bevindt zich normaal gesproken boven de plint aan de binnen- of buitenkant van de ruimte waar de vloerverwarming zich bevindt.Let er op dat als het symbool vloerverwarming in de huispresentatie aangegeven is, er normaal sprake is van vloerverwarming in de badkamer.Zijn er meerdere badkamers in het vakantiehuis, dan is het niet vanzelfsprekend dat alle badkamers van vloerverwarming zijn voorzien.

Vocht

Een vakantiehuis kan in langere periodes leeg staan, het binnenklimaat kan dan ook vochtig en klam aanvoelen.Dit verhelpt u het snelst en meest effectief door bij aankomst het huis goed door te luchten.

Voorbehoud

Sol og Strand maakt voorbehoud bij informatie (bijv. prijzen en openingstijden) over derden, bijv, attracties, winkels, restaurants.Sol og Strand maakt voorbehoud bij fouten in eigen prijzen - voordat het huurbewijs verstrekt wordt - en wijzigingen in openingstijden, voorzieningen in het huis e.d.

Waterkwaliteit

De waterkwaliteit in de swimmingpools en of standwaterspabaden is absoluut van topkwaliteit. Het is daarom uiterst belangrijk dat u de geldende badregels hieromtrent volgt. U vindt deze in de vakantiewoning.Om een optimale waterkwaliteit te kunnen garanderen, is het belangrijk dat er dat aantal personen aanwezig is als opgegeven bij de boeking, zodat onze servicemedewerker de juiste dosis chloor aan het water kan toevoegen. Het chloor verdampt namelijk sneller als er meerdere personen gebruik maken van de swimmingpool. Het chloorniveau wordt zodoende individueel aangepast naar jullie vakantie. ControleAlle vakantiehuizen met swimmingpool of standwaterspabad krijgen gratis minimaal 1 x per week een controlebezoek van één van de speciaal opgeleide servicemedewerkers van Sol og Strand. Onze servicemedewerkers hebben een opleiding gevolgd bij het instituut Milieu en Levensmiddelencontrole en hebben een diploma met betrekking tot swimmingpooltechniek en waterkwaliteit. Dat is uw garantie voor een nauwkeurige controle van swimmingpools en spabaden, als u een vakantiehuis huurt via Sol og Strand. Natuurlijk mag u een privé swimmingpool of spabad niet vergelijken met een publiek zwembad. Het controlebezoek heeft net voor uw aankomst plaatsgevonden en anders komt de servicemedewerker langs tijdens uw verblijf. Tijdens dit bezoek wordt het chloor- en pH-niveau van het water geanaliseerd, gecontroleerd en eventueel aangepast. Tegelijkertijd wordt de temperatuur van het water alsmede de helderheid gecontroleerd, ook wordt de technische installatie getest.

Waterverbruik

In Denemarken heeft het milieu een hoge prioriteit. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de hoge toeslagen voor electriciteit- en waterverbruik. U als huurder dient hiervoor een bijdrage te leveren via de prijzen voor electriciteits-,water- en olieverbruik, die wij voor onze vakantiehuizen in rekening brengen.Onze vakantiegasten verbruiken gemiddeld 0,5 m3 water per persoon per week. Vakantiegasten in een huis met een zwembad verbruiken gemiddeld 1 m3 per persoon per week. Dit is exclusief het waterverbruik voor een bubbelbad. Woont u in een vakantiehuis waar u niet apart voor het waterverbruik betaalt, dan is het niet toegestaan om bijv. een eigen zwembad mee te nemen, waardoor er vele hoeveelheden extra water worden verbruikt zonder hiervoor te betalen. Over het algemeen mogen zelf meegebrachte grotere zwembaden niet gebruikt worden. Bij overtreding hiervan, ontvangt u van Sol og Strand een extra rekening voor het geschatte waterverbruik.

Waarborgsom

Bij Sol og Strand rekent u makkelijk af voor het verbruik van electriciteit en dergelijke in de gehuurde vakantiewoning. Indien u een vakantiehuis huurt via ons, dan betaalt u met de laatste betalingstermijn een waarborgsom. Na uw vertrek verrekenen wij uw verbruik met de waarborgsom. Op deze manier geschiedt de afrekening van het verbruik geheel automatisch en hoeft u daar verder niet meer aan te denken.In 90% van de gevallen is de waarborgsom voldoende voor de verbruikskosten. Het restant van de waarborgsom ontvangt u ca. 3 weken na thuiskomst retour op uw rekening. Voor het terugbetalen van het restant van de waarborgsom geldt een verjaringstermijn van 5 jaar. Als de borgsom niet voldoende is voor het verbruik tijdens uw vakantie, sturen wij u een rekening met de nodige betalingsinformatie. Het restbedrag kunt u altijd overmaken in EURO. Voor de verbruiksprijzen alsmede afrekening van het verbruik zie Afrekening verbruikskosten.

Waardevolle bezittingen

Ook in Denemarken dient u op uw spullen te letten. Laat dan ook geen waardevolle bezittingen, contant geld e.d. in de vakantiewoning achter. Sluit altijd de vakantiewoning en uw auto af. U heeft via Sol og Strand geen speciale verzekering hiervoor afgesloten.

Zekerheid

100% zekerheid als u een vakantiehuis boekt via Sol og Strand. Wij willen u graag een veilige en heerlijke vakantie bezorgen, zowel voor, tijdens als ook na de vakantie. Klik op de onderstaande onderwerpen om meer aan de weet te komen over de voordelen en services die u 100% zekerheid geven als u een vakantiehuis boekt bij Sol og Strand. Zie Klachteninstantie, Kwaliteitsgarantie, Opzegging, Overdracht, Prijsgarantie, Waarborgsom enz.

Als verplicht onderdeel van de huurovereenkomst verzekert Sol og Strand de huurder tegen kosten in geval van ziekte e.d .De voorwaarden staan beschreven in de Huurvoorwaarden.

Zelf meenemen

Huurvoucher Denk ook aan: Beddengoed (bij voorkeur grote lakens i.p.v. hoeslakens aangezien de lengte, breedte en dikte van de matrassen kan variëren), handdoeken, theedoeken, vaatdoekjes, schoonmaakmiddel, afwasmiddels, toiletpapier alsmede eventueel beddengoed voor het kinderbedje (hoofdkussen, dekentje en onderlegger).In de meeste gevallen dient u zelf een gehuurd kinderbedje af te halen, normaal gesproken daar waar u ook de sleutel van de vakantiewoning afhaalt. U ontvangt hierover meer informatie bij het afhalen van de sleutel.Zie Kinderbedje, Kinderstoel, Linnengoedpakket en Eindschoonmaak.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.