U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Bijzondere voorwaarden (winter)Sport

tags:

In de Bijzondere Voorwaarden (winter)Sport staan de afspraken die u met ons maakt als u een dekking voor (winter)sport bij uw kortlopende reisverzekering afsluit. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op onze Algemene Contractvoorwaarden en de voorwaarden van onze reisverzekering. De dekking van deze voorwaarden is alleen geldig als deze op het polisblad staat en u hier premie voor heeft betaald.

 

1 WAARVOOR BENT U VERZEKERD?

1.1 U bent verzekerd tijdens de beoefening van:

     - wintersport;

     - bergsport;

     - luchtsport, zoals parachutespringen, ballonvaren, zweefvliegen, parapente, sport-, ultralight- en microlightvliegen;

     - watersport, zoals rafting, canyoning flottage, Hydrospeed, skyboot, wildwaterkanoën en wedstrijdzeilen op zee;

     - overige sporten, zoals vechtsporten, rugby, wielerwedstrijden en wedstrijden te paard.

 

2 WAT KRIJGT U VERGOED?

(gehuurde) Wintersport- en bergsportartikelen

2.1 Wij vergoeden beschadiging, verlies of diefstal van wintersport- en bergsportartikelen. Dit geldt ook als u deze artikelen in het buitenland gehuurd heeft.

 

Ongebruikte skipassen, skilessen en gehuurde skiuitrusting

2.2 Wij vergoeden de kosten van niet gebruikte skipassen, skilessen en gehuurde ski-uitrusting, als u hier, door een verzekerde gebeurtenis, geen gebruik van kunt maken. Wij vergoeden de kosten voor de dagen dat u ze niet kunt gebruiken:

     - omdat u zelf een ongeval krijgt. Stuur ons dan wel een verklaring van een plaatselijke arts, waaruit het ongeval blijkt;

     - omdat u eerder moet terugkeren naar Nederland vanwege een verzekerde gebeurtenis waardoor u recht heeft op vergoeding van
       buitengewone kosten. Dan vergoeden wij ook de kosten van de verzekerden die met u terug moeten reizen;

     - omdat u in het ziekenhuis ligt. U moet de kosten wel op de plek van bestemming hebben gemaakt en vooraf hebben betaald.
       Ook moet u altijd de originele skipas(sen) en/of rekeningen aan ons sturen. Wij vergoeden alleen volledig ongebruikte reisdagen.
       Heeft u zelf al een deel van de door u gemaakte kosten voor skipassen, skilessen en/of gehuurde ski-uitrusting teruggekregen? 
       Dan halen wij dat van onze vergoeding af.

 

Geneeskundige kosten, bagage en ongevallen

2.3 Wij verzekeren ook uw eventuele geneeskundige kosten, bagageschade en ongevallen tijdens de (winter)sport als u deze extra dekkingen heeft afgesloten en hiervoor premie heeft betaald.

 

 3 WANNEER KRIJGT U GEEN VERGOEDING?

 

Sporten met een te hoog risico

3.1 Wij vergoeden geen schade of verlenen geen hulp bij schade, ontstaan door het beoefenen van (winter)sporten die een te hoog risico met zich mee brengen. Dit zijn bijvoorbeeld:

     - ijshockey;

     - (freestyle) skispringen;

     - speedskiën;

     - de voorbereiding op, of deelname aan wintersportwedstrijden (anders dan de zogenaamde Gästerennen en Wisbiwedstrijden);

     - het varen op zee met vaartuigen die niet geschikt of uitgerust zijn voor de zeevaart;

     - solovaren op zee.

 

Stokken, bindingen, remmen of het belag of de kanten van ski's.

3.2 U krijgt geen vergoeding voor schade aan alleen uw stokken, bindingen, remmen of het belag of de kanten van uw ski's.

 

4 BEGRIPPENLIJST

Sport:

     - wintersport: elke sport op sneeuw en/of ijs;

     - bergsport: sport op wegen of terreinen die alleen door ervaren bergsporters of onder leiding van ervaren bergsporters
       begaanbaar zijn;

     - luchtsport: elke sport in de lucht;

     - watersport: elke sport in of op het water met een meer dan normaal risico;
     - overige sporten: elke andere sport met een meer dan normaal risico die niet onder winter-, berg-, lucht- en watersport vallen.

 

Gästerennen: skiwedstrijdjes als afsluiting van enkele dagen skiles.

WISBI-wedstrijd: een wintersportwedstrijd. Aan het begin van het seizoen skiet de plaatselijke dorpskampioen een parcours in een zo snel mogelijke tijd. Toeristen kunnen dit parcours vervolgens naskiën en proberen de tijd te evenaren. Afhankelijk van leeftijd en ervaring krijgen de deelnemers een handicap op de tijd. WISBI is de afkorting voor ‘Wie Schnell Bin Ich’.

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.