U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Søndervig Denemarken

Trefwoordenregister > Søndervig

Søndervig

Søndervig Denemarken

Søndervig is een leuk klein vakantiedorp gelegen in de duinen direct aan de Noordzee. In Søndervig zijn leuke restaurantjes en winkeltjes. In Søndervig is altijd iets te doen. voor jong en oud. Søndervig is dan ook één van de meest populaire badplaatsen in Denemarken! Het strand van Søndervig is breed en lang. Het zwemwater is goed. Vanwege de stroming in de Noordzee is het aan te raden de kinderen alleen onder toezicht te laten zwemmen. Na een storm kunnen soms stenen op het strand liggen. De stranden worden tijdens het seizoen schoon gehouden. Het landschap van Søndervig bestaat uit hoge duinen en heide. Doordat zee en fjord elkaar hier ontmoeten is het gebied van Søndervig uniek. Het wordt één van de meest afwisselende gebieden genoemd aan de westelijke Noordzeekust in Denemarken. Door de duinen loopt een fietspad van Søndervig naar Hvide Sande. In deze omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Ook de paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een heerlijke rit langs het strand. Doordat Søndervig tussen de Noordzee en Ringkøbingfjord ligt zijn er goede mogelijkheden om te vissen. Niet alleen op zoutwater, maar ook in Put & Takes. Vanuit het haventje Hvide Sande vertrekken de viskotters voor vistrips op zee.De golfbaan, 27-holes, in Holmsland Klit is ongeveer 6 km vanaf Søndervig. Eén van de bekendste surfgebieden van Noord-Europa is het Ringkøbing Fjord in Denemarken. Doordat in het fjord grote delen ondiep zijn, is het leuk en veilig om te leren surfen. Op nog geen 15 kilometer van Søndervig is er de mogelijkheid om te gaan waterskiën, zeekajakken en wind- en kitesurfen. LEGOLAND ligt ongeveer 90 kilometer vanaf Søndervig en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOstenen en 50 attracties, voor groot en klein. LEGOLAND Billund is een complete LEGO wereld voor alle leeftijden. Op ongeveer 11 kilometer ligt het stadje Ringkøbing. In dit stadje kun je gezellig winkelen. Ringkøbing is bekend om zijn huizen met rode dakpannen. Vanuit Sømdervig kan er heel goed een bezoek gebracht worden aan Givskud Zoo. (105 km) Dit is een dierentuin met daarbij een safaripark. Dit safaripark stond vroeger bekend als het Leeuwenpark van Givskud. De route door het safaripark in Givskud kan met eigen vervoer worden afgelegd, of met de safari bus. De vuurtoren van Lyngvig ligt op ongeveer 10 kilometer van Søndervig. En is makkelijk te bereiken met de fiets. Bork Vikingehavn ligt op nog geen 45 kilometer van Søndervig. Dit is een klein Vikingmuseum waar Vikingboten te zien zijn en een boerderij uit de tijd van de Vikingen. Van Søndervig loopt een fietspad door de duinen naar Hvide Sande. Hvide Sande is de op vier na de grootste visserhaven van Denemarken. Het vissersplaatsje ligt midden op de landtong Holmsland Klit. Vanuit de haven van Hvide Sande wordt er in mei en juni veel op haring gevist. 

  Copyright 2018 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.