U kunt ons bellen op 0597 55 14 16 contact | sitemap | home Dansk Feriehus Bookingburo is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoek Vakantie

Type accommodatie Aankomst aankomst
- -
Waar naartoe Duur verblijf
 
Aantal personen
Huisdieren
Regio
Max. prijs per periode

Zoek naar accommodatie

Vul hier het nummer van uw accommodatie in:
Kampioen Aanbieding
Contact

Ribe in Denemarken

Vakantie in Ribe in Denemarken

Ribe is het oudste stadje van Denemarken. Ribe is zelfs het oudste stadje van heel Scandinavië. Ribe is gesticht rond het jaar 700.

 

In de schaduw van de majestueuze Domkerk in Ribe staan ongeveer 120 historische gebouwen. De gebouwen zijn omgeven door smalle steegjes met kleiplaveisel, oeroude bomen en ruisende riviertjes. In Ribe herleeft het verleden.

Vakantiepark Ribe Denemarken

Strand van Ribe in Denemarken

Ribe ligt aan de westkust van Denemarken. Ribe zelf heeft geen strand. In de omgeving van Ribe zijn wel meerdere stranden aanwezig.

 

Aan de westkust van Denemarken zijn vooral zandstranden te vinden. De brede zandstranden van Rømø zijn ongeveer 37 km. van Ribe.

 

 

 

Omgeving van Ribe in Denemarken

Ribe ligt ongeveer 10 km. van de Waddenzee. De Waddenzee is aangewezen als een beschermd natuurgebied. In het gebied komen veel watervogels voor. In de Waddenzee ten zuidwesten van Ribe ligt het eiland Mandø. Het getij bepaalt het tijdstip voor de reis naar Mandø. Rijden van en naar Mandø is alleen mogelijk tijdens eb. Op het eiland Mandø zijn veel mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten.

Naast de mooie omgeving zijn er in de omgeving van Ribe en in Ribe zelf vele bezienswaardigheden en veel activiteiten mogelijk.

Ribe Kathedraal Jutland Denemarken

Activiteiten in Ribe in Denemarken

Even ten zuiden van Ribe ligt de visvijver Størkesøen. Dit is een Put & Take meer in een groot recreatief gebied. De forellenvisvijver alleen is al 30.000 m². Daarnaast lopen er verschillende visrijke rivieren in de omgeving van Ribe zoals de Ribe Vesterd, de Kongeå, de Gelså.

 

De golfbaan van Ribe is aangelegd in een ietwat heuvelachtig landschap. Het is een 18-holes golfbaan. De golfbaan ligt in een omgeving met meren, beken en bossen.

 

Bij het VVV-kantoor in Ribe kunnen fietskaarten worden gehaald tegen een kleine vergoeding. Er zijn routes langs de dijk of langs de dorpjes in de omgeving van Ribe. Bij het VVV-kantoor geven ze informatie over de beste fietsroutes.

 

Ribe Bowling is naast een bowlingbaan ook een midgetgolfbaan. Direct naast de baan is voor de kinderen een speeltuin met trampolines. Na het bowlen of midgetgolfen kan gegeten worden in het café of op het terras.

 

Voor de paardenliefhebbers worden trips georganiseerd naar en op het eiland Mandø. En naar Koresand op het eiland Rømø. In Ribe zijn de oude straten te bekijken met paard en wagen. De ritjes zijn voor 6 tot 20 personen.

 

Ribe heeft een groot zwembad met duikplanken en een waterglijbaan van 42 m. lang. Daarnaast zijn er in het zwembad moderne fitnessapparaten aanwezig.

 

De rivieren en beken in Ribe en omgeving zijn uitermate geschikt om per kano, kajak of roeiboot te worden ontdekt. Bekijk de natuur en de omgeving van Ribe vanuit een ander perspectief tijdens een kano-, kajak- of roeiboottocht. 

 

 


Bezienswaardigheden in Ribe in Denemarken

Ribe Domkirke

Het centrum van de Domkerk in Ribe stamt uit 1117. De Domkerk is gebouwd uit vulkaansteen dat in grote blokken werd vervoerd over de Rijn naar Ribe. In 1275 werd de kerk gebouwd. De 'Burgertoren' van 50 m. hoog werd pas in 1333 toegevoegd.

 

Ribes Vikinger

Dit is een museum over de Vikingtijd en de Middeleeuwen in Ribe. In de avonturenhal is Ribe te zien zoals het er in het jaar 800 uitzag. In de maanden juli en augustus is er iedere woensdag een 'ghost walk' waar gebeurtenissen van Ribe worden nagespeeld.

 

Ribe Vikingecenter

Ga terug in de tijd in Ribe Vikingecenter, een openluchtmuseum waar de Vikingen nog rondlopen. Zie hoe de Vikingen leefden en werkten. Het is niet alleen rondkijken. Help de bakker brood maken, maak een pijl en boog of speel een Vikingspel. Het Ribe Vikingecenter is voor jong en oud.

 

Ribe Legetøjmuseum

In dit speelgoedmuseum in Ribe worden duizenden spellen en spelattributen tentoongesteld. Het gaat om spellen uit de periode 1850-1980. Onder de duizenden spellen en spelattributen bevinden zich ruim 500 poppen.

 

Kerststad Ribe

Tijdens de Kerst in Ribe, komt het stadje helemaal tot leven. Kerstmis in Ribe is gebaseerd op het Deense kinderboek 'Peter's Jul', geschreven in 1863. Het boek is in dichtvorm en gaat over een middenklasse familie in het Denemarken van 1860. Tijdens de kerstperiode wordt Ribe omgetoverd tot een echte kerststad. Kerst in Ribe is, een kerstmarkt, versierde huizen, kerstverlichting, kerstcadeautjes en een echte kerstsfeer.

 

Rømø

Het Waddeneiland Rømø is het meest zuidelijke, bewoonde Deense Waddeneiland. Er wonen minder dan 1000 mensen op het eiland. Op het eiland zijn enkele monumenten en musea te bekijken. Een dam verbindt Rømø met het Deense vasteland. Er vaart ook een veerpont, maar die gaat alleen naar het Duitse eiland Silt, dat in de omgeving van Rømø ligt. Rømø heeft brede zandstranden, perfect voor een dagje in de zon. Kitesurfen is mogelijk bij de stranden van Rømø. Op het strand van Rømø zijn auto's toegestaan. Op het eiland is ook een pretpark. Rømø is ongeveer 36 km. van Ribe.

 

Rømø Sommerland

Rømø Sommerland is het pretpark op het waddeneiland Rømø. Het pretpark is ongeveer 40 km. verwijderd van Ribe. Rømø Sommerland is een pretpark voor het hele gezin. Met ruim 30 attracties is er voor elk wat wils.

 

Givskud Zoo

Op ongeveer 83 km. van Ribe ligt Givskud Zoo. Dit is een dierentuin met daarin apart een leeuwenpark. Daarnaast zijn er meer dan 1000 andere dieren uit de hele wereld. Givskud Zoo heeft een eigen safaripark. De route kan met eigen vervoer of met een safaribus incl. gids worden afgelegd.

 

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund ligt op slechts 60 km. van Ribe en is één van de bekendste attracties van Denemarken. LEGOLAND Billund bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGOsteentjes en 50 attracties. LEGOLAND is een complete LEGO wereld voor groot en klein.

  Copyright 2015 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007 SGR=Garantie
Dansk Feriehus Bookingburo, DFB.nl e.a. zijn onderdeel van DFB Reizen BV.